Görüş Bildir

Yol yoksa, oy da yok!

Sivas'ın Kangal ilçesine bağlı Aktepe köyü sakinleri, yıllardır söz verilmesine rağmen yolları yapılmadığı için 7 Haziran'daki seçimlerde oy kullanmama kararı aldıklarını söyledi.

Yol yoksa, oy da yok!
Kangal ilçesine 60 kilometre mesafede bulunan 25 haneli 90 nüfuslu, 75 seçmeni bulunan Aktepe köyü sakinleri söz verildiği halde yapılmayan köy yollarını gerekçe göstererek 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde oy kullanmama kararı aldıklarını söyledi. Köy muhtarı Baki Gedik, yıllardır yolun yapılması için talepte bulunduklarını, sözler aldıklarını ancak bir türlü gereken çalışmanın yapılmadığını dile getirdi. Mevcut yollarının toprak olduğunu ve özellikle yağışlı havalarda araçların köye girmesinin imkansız hale geldiğini belirten Gedik, "Seçim geldiği zaman söz veriyorlar. Seçim geçtikten sonra hiçbir şey yapmıyorlar. Herkese gidiyorum 'tamam' diyor. Yakınımızdaki Akçamağra, Bektaş köylerine kadar yol asfalt. Bizim suçumuz ne, bu 20 kilometrelik mesafeyi yapmaya devletin gücü mü yetmiyor ?Yine 'yapacağız' dediler. Ama unuturlar bu bir gerçektir. Biz de bu nedenle bu defa seçimlerde köye sandık kurmayacağız. Oy kullanmak için de sandığa gitmeyeceğiz" dedi.

'SEÇİMLERDE HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ'

Artık sadece seçimlerde hatırlanmak istemediklerini belirten köylülerden Nurettin Özpolat ise, "Yollarımız çamur içinde. Milletvekillerimiz ve başbakanımız bizi görsün. Yollarımız çok kötü. Yolumuz yapılmadığı için köy olarak 7 Haziran seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldık. Birçok yere müracaat etmemize rağmen yolumuz yapılmıyor. Seçim olduğunda bizi hatırlayıp isteklerimiz soruluyor. Ama seçimden sonra unutuluyor. Hastamız olduğu zaman buradan köye kadar sırtımızda taşıyoruz. Bu nedenle sandığa gitmeyeceğiz. Sandık da kurdurmayacağız" dedi.
Kangal ilçesindeki hastaneden köye gelirken çamur nedeniyle köye bir kilometre kala yolda kalan ve bu duruma tepki gösteren Aynur Işık ise, "Yollarımızın durumu ortada. Her sene bu rezilliği biz çekiyoruz. Bu sene köy olarak sandığa gitmeyeceğiz. Önceki seçimlerde iktidarı destekledik ama faydasını göremedik. Kangal'dan hastaneden geliyoruz. Dişim için hastaneye gitmiştik. Dönüşte yine yolda kaldık. Rezil olduk. Bizde bu ülkenin vatandaşıysak yolumuzu yapsınlar. Vatandaş olarak bunu istiyoruz" dedi.
Köy sakinleri yağış nedeni ile yolda kalan araçları bazen iterek, bazen de traktör yardımı ile kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Kangal Özel İdare Müdürlüğü'nün köy yolunun yapımını en son 2014 yılı yatırım programına aldığı, ancak geride kalan yılda herhangi bir çalışma yapılamadığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi