Görüş Bildir

Zanziba denizle buluştu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki işadamı Şevki Adalı'ya ait 'Zanziba' adlı gulet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da katıldığı bir törenle denize indirildi.

Zanziba denizle buluştu

'Zanziba' adlı Bodrum guletinin denize indirilmesi törenine CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un yanı sıra Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, gulet sahibi Şevki Adalı, tersane personeli ile vatandaşlar katıldı. Bodrum İçmeler'de üretimi yapılan Zanziba'nın denizle buluşması, izleyenlere de heyecanlı anlar yaşattı.
Bodrum'un yerel kültürünün bir parçası olan, Bodrum guletlerinin geçmişten bugüne dünya sularında yüzmeye devam ettiğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "40 metre uzunluğundaki ahşap lamine guletin yapımında emeği geçen ustalarımız ile kalfa ve çıraklarına Bodrum Belediye Başkanı olarak bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu yaşanan olay, Bodrum'un bir gururudur ve Bodrum'da sahip çıkılması gereken bir değerdir. Denize indirilen bütün guletlerimiz, Bodrum turizmine büyük katkılar sağlamaktadır, guletlerimiz bizim için çok önemlidir. Denize indirilen, bu güzel eseri yaratan İsmail Özyurt ustamıza da ayrıca teşekkür ediyorum. İçmeler bölgesi, Bodrum ve Türkiye ekonomisine katkısını sunmaya devam edecek. Bodrum Belediyesi olarak gulet ekonomisinin devamı için elimizden gelen çalışmaları sürdürmekteyiz ve sürdüreceğiz. Bölgedeki imar ve planlar ile ilgili sıkıntıları biliyoruz. Yaşanılan sıkıntılarla ilgili olarak çalışmalarımıza başladık. Bodrum'da gulet imalatı ise bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Bu kültürümüzün devam ettirilebilmesi için Bodrum Belediyesi olarak üzerimize düşen görev neyse hepsini seve seve yapmaktan da son derece mutluyum. Bugün de bu mutluluğu ustalarımız, tekne sahipleri ve halkımızla beraber yaşamaktan belediye başkanı olarak son derece keyif aldım. Yapımı tamamlanarak denize indirilen teknenin tekne sahiplerine, ustalarına ve tüm Bodrum'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi