İnternet dolandırıcısına 15 yıl hapis

Kayseri’de sosyal paylaşım sitesi üzerinden kredi ilanı vererek 5 kişiyi dolandırmaktan yargılanan 30 yaşındaki Cahit Şahin, 15 yıl hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

İnternet dolandırıcısına 15 yıl hapis
Sosyal paylaşım sitesi üzerinden, 'yıltle kredi' adıyla hesap açan sanık Cahit Şahin, yıltsiz ve kefilsiz kredi verdiğini duyurdu. İlan aracılığıyla kendisini arayan Fatih Erhan, Doğan Şakır, Bekir Kement, Özlem Abuhanoğlu ve Arif Tek ile irtibata geçen sanık, söz konusu kişilerden kredinin masrafı için verdiği hesaba bir miktar para yatırttı. Ancak, kendilerine geri dönüş yapılmayan kişiler, dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, başka suçtan tutuklu bulunan Cahit Ş. suçlamaları kabul etmeyerek, "Benim öyle bir internet sitem yok. Herhangi bir sitede dolandırıcılık yapmadım. Suçsuzum" dedi.
Mahkeme heyeti sanığa, ayrı ayrı 5 kişiyi, 'bilişim sistemini kullanarak dolandırıcılık' yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapis 20 bin TL adli para cezası verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz