Görüş Bildir

İskenderun'da tarihi eser operasyonu

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Yunan Arkaik Dönemi'ne ait 2 madeni sikke ile tarihi eser görünümü verilmiş 24 parça eşya ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

İskenderun'da tarihi eser operasyonu
İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, savcılıktan aldığı arama kararıyla, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı iddia edilen Bitişik Mahallesi'ndeki bir adrese baskın düzenledi. Evde yapılan aramada 14 küçük vazo, 2 madeni sikke ve 10 kırık parça ile 1 metal arama dedektörü ve aparatları ele geçirildi.
Operasyonda ismi açıklanmayan bir kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen eşyaların arkeolog incelemesi sonucunda, sikkelerin M.Ö. 5'inci Yüzyıl Yunan Arkaik Dönemi'ne ait orijinal sikkeler olduğu, vazo ve parçaların ise Geç Roma Dönemi'ne ait pişmiş toprak seramiklerin birebir taklidi olduğu saptandı.
Sorgusunda sikkeleri dedektörle tespit ederek bir mezardan çıkardığını söyleyen şüphelinin sahte parçaları bazı kaçak tarihi eserlerle karıştırarak piyasaya sürdüğü belirlendi. Şüpheli, sorgusunun ardından 'Sahtecilik, tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık' adliyeye sevk edildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi