Görüş Bildir

İzmir'de KentKart krizinde yeni boyut

İzmir'de şehiriçi ulaşımda kullanılan KentKart'ın aynı zamanda Eskişehir ve İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında da kullanılabildiği noter aracılığıyla tespit edilince gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı açıklamaya çevrildi.

İzmir'de KentKart krizinde yeni boyut

İzmir’de kullanılan Kentkart’ın yanı sıra Eskişehir ve İstanbul’da toplu ulaşımda kullanılan temassız kartların da kullanılabildiği tespit edildi. Noter aracılığı ile yapılan tespitler tutanak altına alındı. Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynakları ise 'konunun incelendikten sonra açıklamanın yapılabileceği'ni bildirdi.

İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan Kentkart sistemi ile ilgili yeni süreç 1 Haziran’da başladı. Daha önce hizmet veren şirketin ihaleyi kaybetmesi sonrası yeni şirket devreye girdi.

Ancak özellikle Haziran ayı başında kent genelinde önemli sorunlar yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile eski ve yeni şirket arasında karşılıklı suçlamalar gündeme geldi.

İSTANBUL KART DA GEÇİYOR

Ancak, sistemin devreye alınmasının üzerinden 1 ayı aşkın bir süre geçmesine karşın sorunun belli noktalarda sürdüğü anlaşıldı.  İzmir’de bir tüketici, Kentkart dışında başka şehirlerde kullanılan kartların da kullanılabildiği bilgisini paylaştı. Yapılan bildirimde, kentte Kentkart dışında Eskişehir’de kullanılan ESKART ve İstanbul’da kullanılan İSTANBUL KART’ın da şehirde kullanılabildiği kaydedildi.

NOTER TUTANAĞI HAZIRLANDI

Bunun üzerine harekete geçen Kentkart Ege Elektronik San. Ve Tic. A.Ş. vekili geçtiğimiz 22 Haziran’da notere başvuruda bulunarak durum tespiti istedi. Yapılan tespite göre Kentkart’ın yanı sıra ESKART ve İSTANBUL KART’ın da kullanılabildiği noter tespit tutanağı ile kayıt altında alındı. Aynı zamanda görüntülü olarak yapılan kayıtta, söz konusu kartların bazı turnikelerde geçtiği bazılarında ise geçmediği anlaşıldı.

Kaynak: hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi