Belediyeye Yeni Hizmet Araçları

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi tarafından alınan 5 adet vakumlu yaprak toplama ve temizlik aracı hizmet vermeye başladı.

 Belediyeye Yeni Hizmet Araçları
Çarşı merkezi, ana arterlerde ve park alanlarında kullanılmak üzere alınan 5 adet vakumlu yaprak toplama ve temizlik araçlarının deneme testlerini Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış yerinde inceledi. Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, “Belediyelerin vermesi gereken en temel hizmetlerin başında temizlik hizmeti geliyor. İlçemizde de kontrolsüz büyümeden kaynaklı cadde ve sokakların temizlik hizmetlerinde ciddi sıkıntılar oluşmuştur.

 BELEDİYEYE YENİ HİZMET ARAÇLARI Bu durum belediyemiz tarafından dikkate alınarak; bir adet konteynır yıkama aracı, bir sıkıştırma aracı, 2 adet süpürge aracı, 5 adet yaprak ve çöp temizleme aracı olmak üzere yaklaşık 1 milyon liralık temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere alım yapılmıştır. Bu araçlarımızın bir kısmı henüz tarafımıza teslim edilmemiş ama Şubat sonu Mart başı itibari ile tam olarak teslim edilmiş olacaktır. Bu dönem özellikle gerek mahalle, sokaklarda olsun gerek cadde çarşı merkezinde olsun temizlik hizmetleri böyle koşullar göz önünde bulundurulduğunda bölge standartlarının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz ”dedi.

“TEMİZLİĞİN YARISI KİRLETMEMEKTİR” Temizlik hizmetlerinin sağlıklı yürümesinin en önemli koşulunun vatandaşların duyarlılığı ile mümkün olduğunu söyleyen Kartalmış, “Daha önce söylediğim sözün aynısını söyleyeyim, temizliğin yarısı kirletmemek üzerine kuruludur. Bugün çağdaş, modern, çevre temizliğini esas alan toplumlara bakıldığında en büyük hassasiyet kirletmemek üzerinedir. Bu vesileyle halkımıza bir kez daha sesleniyorum; özellikle temiz bir kent istiyorsak, daha hijyenik bir çevre istiyorsak bu konuda el birliği ile ilk önce kirletmeyeceğiz. Halkımızın da bu konuda duyarlılık geliştireceğine inanıyoruz. Şimdiden halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz