Görüş Bildir

2 kilometrelik yer sofrası!

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde Şeyh Süleyman Bağdu'yu anma etkinliğinde 250 küçük ve büyükbaş hayvan kesildi, 2 kilometrelik yer sofrası kuruldu

2 kilometrelik yer sofrası!
Beşiri'de Şeyh Süleyman Bağdu ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine katılanlar için 2 kilometrelik yer sofrası oluşturuldu.

Batman'da 2006 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şeyh Süleyman Bağdu için Örmegöze köyündeki mezarı başında anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılanlar, Bağdu'nun mezarı başında dua etti. Bağdu'nun oğlu Şeyh Selman Bağdu, yaptığı açıklamada, babası için her yıl anma programı düzenlediklerini söyledi.

2 KİLOMETRELİK YER SOFRASI "Türkiye'nin dört bir yanından gelen kardeşlerimizle babamı yad ediyoruz" diyen Bağdu, "Çözüm süreci yöremize, bölgemize çok güzel bir hava ve atmosfer getirdi. İnşallah daha da güzel şeyler olacaktır. İnsanlar artık daha rahat bir şekilde bu topraklara gelebiliyorlar" ifadesini kullandı.

Anma etkinliğine katılanlar için 2 kilometrelik yer sofrası kuruldu. 250 küçük ve büyükbaş hayvanın kesilerek hazırlandığı yemekler davetlilere ikram edildi.

Zilan cemaati lideri Şeyh Halid Bağdu 1954 yılında hayatını kaybedince yerine oğlu Şeyh Süleyman Bağdu geçti. Bağdu’nun da 2006 yılında yaşamını yitirmesiyle oğlu Şeyh Selman Bağdu cemaatin lideri oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi