Aksu ve Topbaş Diyarbakır standında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu EMİTT Fuarı’ndaki Diyarbakır stantını ziyaret ederek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile görüştü.

Aksu ve Topbaş Diyarbakır standında
İstanbul T19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) devam ederken, Diyarbakır stantına ilgi yoğunluğu sürüyor. Birçok ilin belediye başkanlarının ziyaret ettiği stantın bugünkü ziyaretçilerin arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güney Kürdistan heyeti, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Hasankeyf Orkestrası sanatçılarıydı.

DİYARBAKIR'A ÖZGÜ HEDİYELER Topbaş’ı karşılayan Anlı, kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Anlı, Diyarbakır Kadayıfı ikram ettiği Topbaş’a Amed kitabı ve Diyarbakır’a özgü el işçiliğiyle yapılan bakır şekerlik hediye etti.

Sanatçı Mizgin Tahir’in orkestra şefliğini yaptığı Hasankeyf Korosu ve sanatçı Farkin söylediği şarkılarla ziyaretçilere keyifli zamanlar yaşattı. Diyarbakır stantında ayrıca çiğköfte ve duvaklı pilav yapılarak, ziyaretçilere dağıtıldı. Stantın bir diğer ziyaretçileri de geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da yemek yarışmasına katılan aşçılardı. Şefler stanta gelerek Anlı ile görüştü.

Anlı daha sonra stantları ziyarete gitti. Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz Anlı’ya Rizespor atkısını takarak, fuarda sergilenen atmaca kuşuyla birlikte poz verdi. Anlı’ya, ziyaret ettiği Samsun stantında el yapımı baston hediye edildi. Bilecik stantında ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy Anlı’yı karşıladı. Burada boza ikram edilen Anlı’ya Topsoy tarafından Bilecik’e özgü çini tablo hediye edildi. Anlı daha sonra Ağrı, Tokat ve Muş stantlarını ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz