Görüş Bildir

Apartmana hobi bahçesi kurdu

İzmir'in Ödemiş İlçesi Zafer Mahallesi'ndeki apartmanın bahçesini hobi bahçesi olarak değerlendiren emekli öğretmen Mustafa Görgülü, yetiştirdiği domatesleri komşularıyla paylaşıyor. Hibrit olmayan yerli tohum kullanarak ürün yetiştiren Görgülü, topladığı ürünleri balkonlarından kovalarını sarkıtan apartman sakinlerine dağıtıyor.

Apartmana hobi bahçesi kurdu

Ödemiş Zafer İlkokulu'nda 16 yıl müdür olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılan 64 yaşındaki Mustafa Görgülü, oturduğu Can Dostlar Apartmanı'nın çevresine komşularının da desteğiyle hobi bahçesi kurdu. 2 yıl önce hazırlanan bahçeye hibrit olmayan yerli mühürlü domates tohumları eken Görgülü, ürün çeşitliliğini arttırarak biber ve salatalık da yetiştirmeye başladı. Ürünlerini keçi gübresiyle beslediğini ve hiçbir ilaç kullanmadığını söyleyen Görgülü, "Ben köy çocuğuyum. Antalya'nın Gazipaşa İlçesi Çile Köyü'nde doğdum. Tarımın içinde büyüdüm. Komşularıma bu hobimden söz ettim. Onların izniyle bu hobi bahçesini kurdum, tel örgülerle çevirdim. Apartman sakinleri olarak ortaklaşa su saati taktırdık. Günümün büyük bölümünü bu bahçede geçiriyorum" dedi.

KOMŞULUKLARI DA GELİŞTİ

Görevi nedeniyle Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunduğunu ve tarımla hep ilgilendiğini anlatan, 2 çocuk 1 torun sahibi Mustafa Görgülü, topladığı domatesleri apartman sakinlerine dağıtıyor. Görgülü, Can Dostlar Apartmanı sakinlerinin, ürünleri balkonlarından sarkıttıkları kovalarla aldığını söyleyerek "Herkes gözünün önünde yetişen ürünlerle beslenmenin keyfini yaşıyor. Ben zevkle üretiyorum, hep birlikte yiyoruz. Can Dostlar Apartmanı'nda, can dostlar olarak yaşıyoruz. Bu küçük bahçe, komşuluk ilişkilerimizin gelişmesine de katkı sağladı" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi