Görüş Bildir

Atıklar tuvalde sanat eserine dönüşüyor

Burdur Lisesi resim öğretmeni 55 yaşındaki Hülya Canbaz, öğrencileri ile birlikte kravat, eski plak, kırık askı ve parfüm kutusu gibi her türlü atığı tuval üzerinde sanat eserine dönüştürüyor.

Atıklar tuvalde sanat eserine dönüşüyor

Öğrencilerine daha özgün, modern, düşündürücü ve yaratıcı çalışma alışkanlığı kazandırmak isteyen resim öğretmeni Hülya Canbaz, atık ürünlerin kullanıldığı resim çalışmalarına başladı. 35 öğrencinin katıldığı çalışma kapsamında; kendisiyle öğrencilerin evden getirdiği kumaş parçası, kullanılmayan ilaç, kalem, kalem kutusu, eski plak, kravat, fermuar, kırık askı, plastik şişe, düğme ve parfüm kutuları tuval üzerinde sanat eserine dönüştürülüyor. 14 yıldan bu yanaBurdur Lisesi'nde görev yaptığını söyleyen Hülya Canbaz, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimle birlikte her türlü atık malzemeyi tuval üzerinde değerlendirerek kompozisyon yapıyoruz. Evden ya da bürodan ne atıldıysa biz bu malzemelerle tuval üzerinde pop-art tarzı, farklı malzemelerin kolaj tarzı olarak değerlendirildiği bir çalışma yaptık. Öğrencilerime daha özgün, daha modern, daha düşündürücü, daha yaratıcı bir çalışma alışkanlığı kazandırmayı hedefledim."
Yaptıkları çalışmanın Burdur'da ilk olduğunu vurgulayan Canbaz, "Eserlerimizi 5 Mayıs'ta Burdurluların beğenisine sunacağız. Daha önce başka çalışmalarda atık malzeme kullanılmıştır ama tuval üzerinde çizginin, rengin ve hareketin kompozisyonunun sağlamca oturduğu bu şekilde bir sergi ilk defa yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi