Görüş Bildir

Bismil'de banka aracı gasp edildi!

Bismil'de sokağa çıkma yasağı esnasında örgüt üyeleri bankaya ait para nakil aracına el koyup para gasp etti. İlçede çatışma sonrasındaki görüntüler yürek sızlattı.

Bismil'de banka aracı gasp edildi!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde örgüt üyeleri, bir bankaya ait para nakil aracındaki 110 bin lirayı gasbettiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, Bismil İlçesi'nde PKK'lıların bir kamu bankasına ait para nakil aracından 110 bin lira gasp ettiğini, ilçe genelinde düzenlenen operasyonlarda 4 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bismil ilçesinde 06.10.2015 günü bölücü terör örgütü mensuplarınca bir kamu bankasına ait zırhlı para nakil aracı ile araç içerisinde yer alan 110.000 TL para, bir adet 9 mm tabanca ve bir adet MP5 marka makinalı tabanca gasp edilmiştir. Yine bölücü terör örgütümensuplarınca vatandaşlara ait araçlar gasp edilmiş, Diyarbakır-Bismil karayolu üzerinde ulaşımın engellenmesi amaçlanmıştır. Gelişen olaylar neticesinde Bismil ilçesinde örgüt mensuplarının kamu düzeni ve halkın huzurunu bozma amaçlı yasadışı eylemlerine son vermeye yönelik olarak Bismil İlçe Kaymakamlığınca 06.10.2015 günü saat 12.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu kapsamda güvenlik kuvvetlerince ilçe genelinde başlatılan operasyonel çalışmalar kapsamında 4 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, gasp edilen araçlar sahiplerine teslim edilmiş, karayolu trafiğe açılmıştır. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının üzerlerinde yapılan aramada,  2 Kalaşnikof silah, silaha ait   2 adet şarjör ve 70 adet fişek, 15 adet EYB (El yapımı bomba) ele geçirilmiştir."

Diyarbakır Valiliği, gün içeresinde şehrin farklı noktalarında örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyonlarda da 2 Kalaşnikof marka silah, silaha ati 8 şarjör, 2 bin 800 fişek, 494 av tüfeği fişeği, 230 adet M-16 marka silaha ait fişek, 100 adet Kanas marka silaha ait fişek, 8'i zırh delici olmak üzere toplamda 9 adet roketatar başlığı, 9 adet roket sevk fişeği, 3 adet kullanılmış roketatar başlığı, 13 adet yangın tüpüne hazırlanmış EYB, 18 adet demir profile hazırlanmış EYB, 3 adet havai fişek rampası, 2,5 lt benzin, 1 adet bilgisayar ile çeşitli kişisel eşyalar ele geçirildiğini belirtti.

Açıklamada, "Bismil ilçe merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar halen devam etmekte olup, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarımız, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyunu saygıyla duyurulur" denildi.

CENAZELERİN KİMLİĞİ BELİRLENMEDİ

Bismil'de öldürüldükten sonra cenazeleri battaniyelere sarılı halde, Bismil Devlet Hastanesi'ne getirilen kimlikleri netleştirilemeyen ve aralarından bazıları tanınmayacak durumdaki 4 kişinin cenazesi, otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu'a gönderildi.

Çatışmanın sokağa çıkma yasağı kararı alınan mahallelerden biri olan Rojava Mahallesi'nde yaşandı.

ÇATIŞMANIN İZLERİ HERYERDE

Bismil ilçesinin 4 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra güvenlik kuvvetleri ile örgüt üyeleri arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü çatışmanın ardından bölgedeki ev, iş yeri ve araçlardaki kurşun izleri görüntülenirken, çatışmanın izleri gün ağarınca ortaya çıktı. Bismil ilçesinde örgüt üyelerinin vurulduğu odunluk ve etrafında çok sayıda boş kovan olması dikkatleri çekerken, olay yakınındaki duvarlara da yazılar yazıldığı görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi