Bu kez motor arızası yüzünden…

THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı motor arızası nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Bu kez motor arızası yüzünden…

Türk Hava Yolları’nın TK-1878 sayılı Milano-İstanbul seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği esnada sağ tarafı yere çarptı. AA’nın haberine göre; Duramayan ve yeniden havalanan uçak, acil iniş istedi. Kısa bir tur attıktan sonra inişe geçen uçak, pistten çıktı ve toprak alanda ancak durabildi.

Uçağın motor kısmında oluşan yangına havaalanı itfaiye ekiplerince müdahale edilirken, 97 yolcu acil tahliye botuyla uçaktan indirildi. İtfaiyenin uçağın alev alan kısmındaki soğutma çalışmalarının devam ettiği gelen bilgiler arasında.

İNCELEME BAŞLATILDI

Öte yandan THY Basın Müşaviri Ali Genç ise kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, THY'nin TK-1878 sayılı Milano-İstanbul uçağının ilk inişinde pisti es geçtiğini, acil iniş tekrar ederek gerçekleştirdiği iniş sonrasında pistten çıktığını duyurdu.

Uçaktaki 97 yolcunun hızlı ve güvenli tahliye işleminin gerçekleştirildiğini anlatan Ali Genç, "Gerekli incelemeler başlatılmış, olayın neden meydana geldiği bu incelemeler sonucunda netlik kazanacaktır" diye bilgi geçti.

Kaynak: Diyarbakır Söz