Görüş Bildir

Çevik Kuvvet Asayişe yöneldi

Çözüm süreciyle oluşan huzurlu ortam, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerinde, toplumsal olaylara müdahalede görev alan "Çevik Kuvvet ekipleri" adli vakaların çaydırıcılığı için Güvenlik Timleri olarak sokağa çıktı.

Çevik Kuvvet Asayişe yöneldi

Çözüm süreciyle oluşan çatışmasız ortam özellikle Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerinde, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda olan değişim, güvenlik tedbirlerine de yansıdı. Toplumsal olaylara müdahaleyle sıkça gündeme gelen Çevik Kuvvet Ekipleri, Diyarbakır'da kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi halkın ciddi manada muzdarip olduğu asayiş olaylarına karşı hizmet vermek üzere, sokağa çıktı. Devriye göreviyle büyük ölçüde asayiş olaylarında çaydırıcılık unsuru olurken, vatandaşlar da uygulamadan memnun.

TURİST SAYISI ARTIYOR

Son yıllarda turizm firmalarının, tür noktasında odaklandığı Güneydoğu bölgesinde, inanç ve kültür turizmi büyük ilgi görürken, Diyarbakır'da gözle görülür orand turist sayısı da her geçen gün artarken, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, turistlerin ilgi gösterdiği kentin tarihi mekanlarının bulunduğu Sur İlçesi'ndeki devriyelerini artırdı. Önlemler kapsamında Çevik Kuvvet ekipleri de devriye görevine başladı. Sur İlçesi'ndeki tarihi bölgelerde kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı önlem alan Güven Timi'ne takviye olarak 7 ayrı çevik kuvvet timi görevlendirildi. İlçe esnafı, kendilerini ziyaret eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'e yeni uygulamadan duydukları memnuniyeti iletti.

ÇEVİK KUVVET SOKAKTA

Polisin 'Güven Timleri'nin ilçede sürekli görev yaptığını, kapkaç olaylarının azaldığını belirten vatandaşlar, çevik kuvvet ekiplerinin de gelmesiyle kendilerini daha da güvende hissettiklerini ifade eden esnaf ve vatandaşlar yeni uygulamayla birlikte vatandaşın daha huzurlu bir şekilde gezdiğini ve alışveriş yaptığını söyledi.

VATANDAŞIN HUZURU İÇİN

İl Emniyet Müdürü Recep Güven, alınan önlemlerin vatandaşın huzur ve güvenine yönelik olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Şuan Çevik kuvvetle alakalı olarak ikiz görevlendirme yapıyoruz. Arkadaşlarımızı biraz fazla yoruyoruz. Normal yaptıkları görevden farklı bir görev bu. Hem ileriye dönük asayiş olaylarına alışsınlar, belki yarın öbür gün orada da istihdam edilebilirler düşüncesiyle. Hem de beklemektense vatandaşın arasında olsunlar. Kapkaç, hırsızlığa yönelik bir engelleme faaliyeti yürütsünler istedik. Arkadaşlarımız bunu gönüllükle yapıyor. Çok da motivasyonları yüksek. Diyarbakır halkının memnuniyeti bizim onurumuzdur. Onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Vatandaşımız da kendi kurdukları güvenlik kameralarıyla, polisimizle birlikte kendi huzurlarına sahip çıkıyor. Ben Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi