Görüş Bildir

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın

Diyarbakır'da Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi üyesi bir grup, cezaevindeki çocukların hak ihlallerine maruz kaldıklarını öne sürerek, eylem yaptı

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın
Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi üyesi bir grup cezaevindeki çocuklar için eylem yaptı.

Diyarbakır'da İnsan Hakları Derneği, Eğitim-Sen, Tabipler Odası ve Diyarbakır Barosu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi üyeleri, E Tipi Cezaevi önünde bir araya geldi.

Girişim sözcüsü Gamze Yalçın, yaptığı açıklamada, Türkiye'de çocuk adalet sisteminin evrensel kriterlere uygun olmadığını savundu.

ÇOCUK CEZAEVLERİ KAPATILSIN Çocuk cezaevlerinin kapatılmasını istediklerini ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Çocukların adalet sistemine temas ettirilmediği ve kapalı kurumlara hapsedilmediği çocuklara özgü bir model oluşturulmalı. Ceza infaz kurumları insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının denetimine açık hale getirilmeli. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan hakların temel bir insan hakkı olduğu kabul edilerek, bu hakkı ihlal edenler cezalandırılmalı. Cezaevlerinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen hak ihlallerine ilişkin olarak etkin soruşturma yürütülmeli. Cezaevlerinin şiddet üreten, çocukların psiko-sosyal gelişimine uygun olmadığı kabul edilerek tüm çocuk cezaevleri kapatılmalıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi