Cumhuriyet Gazetesi'nde köklü değişim!

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın açıklamasına göre gazetenin Genel Yayın Yönemeni Utku Çakırözer dahil tüm yönetim görevden alındı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde köklü değişim!

Konuyla ilgili kendi internet sitesinde de açıklama yapan Cumhuriyet, yönetimde yaşanan anlaşmazlıkların işi aksatmaya başladığını ve bu nedenle de İcra Kurulu üyeliğine vakıf yönetim kurulu üyesi Hakan Kara’nın atandı bildirilerek yeni genel yayın yönetmeninin ise daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Krizin başlangıcının 5 aylık genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer’in gazeteci Aydın Engin’i alması olduğu söyleniyor.

Çakırözer'in görev yaptığı süre boyunca, gazete ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'yla uyuşmazlık yaşadığı söylenmekteydi. Cumhuriyet'in 'Charlie Hebdo' özel seçkisine yer vermesi ise uyuşmazlıkları daha da artırdı. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun gazete yönetimiyle bugün düzenlediği toplantı sonucunda ise Utku Çakırözer'in görevine son verildi. İstifa ve görevden alma talebini Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç'in sunduğu ve Çakırözer'in karara itiraz ettiği öğrenildi. Öte yandan, Çakırözer'le fikir uyuşmazlığı yaşadıkları iddia edilen gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ayşe Yıldırım ile Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu da idari görevlerinden istifa etti. Ancak her iki ismin de gazetede kalacağı, bundan sonraki süreçte köşe yazısı yazacakları belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz