Dedeleri savaştı, torunları kriket oynadı

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl anma törenleri kapsamında kente gelen 12 Avustralyalı sporcu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Vatansever Amerikan Futbol takımı ile dostluk maçı yaptı.

Dedeleri savaştı, torunları kriket oynadı

Bir hafta önce Çanakkale'ye gelen Avustralya Futbolu ve Kriket sporuyla ilgilenen 12 sporcu Umut Futbol Akademi ve Amerikan Life sponsorluğunda düzenlenen 100'üncü yıl anısına uluslararası oyuncular liderliğinde spor etkinliğinde ÇOMÜ Vatansever Amerikan futbol takımı bir araya geldi. Her yıl Avustralya'da 17-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında bu yıl ilk kez Çanakkale'ye gelen gönüllü sporcuların lideri Lauren Colthorpe ve sporcular Matt Robinson, John Sheddon, Perry Malutyre, James Rubanu, Machale Lott, Sophie Melman, Creed Gradwell, Emma Parker, Lauren Thomas, Jim Beckwıth ve Andy Chapman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Vatanseverler Amerikan Futbol takımı ile Avustralya ulusal sporu kriket ile Amerikan futbolunu oynadı.
İlk olarak Avustralyalı sporcular, Vatansever Amerikan Futbol takımına Avustralya'nın ulusal sporu olan kriket oynatmayı öğretti. Ardından Avustralyalı sporcular ile Vatansever Amerikan futbol takımı arasında oynanan kriket dostluk maçını konuk ekip, 38-27 kazandı.
Kriket dostluk maçının ardından ÇOMÜ Vatansever Amerikan Futbol takımıAvustralyalı sporculara Amerikan futbolunu oynatmayı öğretti. Avustralyalı sporcular ve ÇOMÜ Vatansever Amerikan Futbol takımı arasında oynanan dostluk maçını ise Vatansever Futbol takımı 12-6 kazandı.
Avustralyalı olarak Çanakkale'de olmalarının kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Avustralya Bayan Milli Takımı eski futbolcularından Lauren Colthorpe, Çanakkale'nin tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi. Çanakkale'de sıcak karşıladıklarını belirten Colthorpe, şöyle dedi:
"Arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi daha da devam ettirmeleri ve bizi misafirperver olarak karşılamalarından mutluluk duyuyoruz. Dedelerimiz yıllar önce savaştılar. Türk insanlarının yıllar sonra bizi kabul edip, affetmesi çok önemli. Ben kişisel olarak burada böyle sıcakkanlı ve güzelce karşılanmaktan ve arkadaşlık yapmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bugün burada ulusal sporumuzu kriketi oynadık. Avustralya'da spor bizim için çok önemli. Çanakkale'ye gelip, bu sporumuzu burada öğretmek de bir o kadar değerli. Bu etkilikte güzel ve eğlenceli dakikalar ile çocuklarımıza bir şeyler öğreteceğiz."

Kaynak: DHA