Dilenci istilası!

Batman’da her köşe başında bir dilenci var

Dilenci istilası!
Batman şehir merkezinde kavşaklar, trafik ışıkları, üst geçitler, dolmuş durakları ve camilerin önünde, sokak aralarında ve caddelerde bir dilenci görmek mümkün. Çoğunluğu Suriye uyruklu olan dilenciler her sabah kendilerine belirledikleri güzergahlarda beklemeye başlayıp işlerine giden vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak para istiyor.

Bazı dilenciler pastahane ve lokantaların kapısında oturarak çıkan müşterilerden ya yemek istiyor ya da para talebinde bulunuyor. Her sabah aynı yerde dilenen ve Suriyeli olduğu öğrenilen bir kadın 3 çocuğu ile beraber hep aynı yerde vatandaşlardan ya para istiyor yada yiyecek istiyor. Suriyeli kadın dilenci kucağındaki çocuğun üstünü örtmeden insanların dikkatini çekip para istiyor. Diğer iki çocuğu da her biri farklı yerde durup dileniyor ve aldıkları parayı annelerine götürüp veriyor.

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞIYORLAR Hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu şehrin en işlek caddelerinden Turgut Özal bulvarında dilenen kadın ve iki çocuğun LPG’li araçların yanı başında ateş yakarak ısınmaya çalışmaları da çevredeki vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bazı dilenciler ellerinde çeşitli yazıların yazılı olduğu dosyaları göstererek vatandaşlardan yardım istiyor. Bir çok vatandaş bu insanların başkaları tarafından dilenciliğe zorlandığını dile getiriyor. Vatandaşlar bu sorunun çözüm bulmasını istiyorlar.

Suriyeli dilencilerin cadde ve sokakların yanı sıra kapı kapı dolaşıp yardım istemeleri vatandaşları rahatsız ediyor. Hırsızlık olaylarının artmasının en büyük nedenlerinin dışarıdan şehre gelen insanlar yüzünden olduğu düşünülüyor. Hemen hemen her gün hırsızlık olayının meydana geldiği Batman'da bu durumun yabancı uyruklu insanların gelişiyle yoğunluk kazandığı vurgulanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz