Görüş Bildir

Eğirdir Gölü elektrikli tekneyle gezilecek

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki Eğirdir Gölü'nde hem güneş, hem de rüzgar enerjisiyle çalışabilen elektrikli gezi teknesiyle günübirlik turlar düzenlenecek. Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından başlatılan proje kapsamında İstanbul'da yapımı süren 15 metrelik teknenin önümüzdeki Mayıs ayında göle indirilmesi planlanıyor.

Eğirdir Gölü elektrikli tekneyle gezilecek
EGİAD'ın başlattığı 'Eğirdir Gölü'nün Turizm Amaçlı Kullanımı, Elektrikli Gezi Teknesi Çalıştırılması ile Turizm Hareketliliğinin 12 Aya Yayılması Projesi' kapsamında güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan elektrikli gezi teknesi yaptırılıyor. 15 metre uzunluğunda 45 kişi kapasiteli teknenin yapımı İstanbul'da sürüyor. EGİAD Başkanı Osman Gök, elektrik gücüyle çalışan tekneyle Eğirdir Gölü'nde oluşturulacak gezi parkurlarında günübirlik turlar düzenleneceğini söyledi.
'GÖL 12 AY KULLANILABİLECEK'
Gölün kuzey, güney, batı ve doğu kıyılarının doğal ve tarihi değerlerinin tanıtılması hizmetinin de bu tekneyle verileceğini kaydeden EGİAD Başkanı Gök şöyle dedi:
"Bölgemize ve Eğirdir'e gelen turistlerin konaklama süresinin uzaması sağlanacak. Göl sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca kullanıma açılacak. Mevzuata uygun ve güvenli bir gezi teknesiyle gezilerin yapılması ve seyahat acentelerinin ilgisinin Eğirdir'e çekilmesi konusunda da yeni adımlar atılmış olacak."
'KAPASİTESİ 45 KİŞİ'
Elektrikli, güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan gezi teknesinin Türkiye'de ilk, dünyada da sayılı olduğunu belirten EGİAD Başkanı Gök, şöyle konuştu:
"Teknemiz 15 metre uzunluğunda, 45 kişi kapasiteli. İçerisinde toplantı salonu, restoranı olacak. Ayrıca hem gezi yapılacak hem de göle girdikten sonra güneşlenmek için uygun mekanımız olacak. En güzeli de mazotlu olmadığı için gölü kirletmeyecek. Yapım çalışmaları tamamlanmak üzere. Büyük ihtimalle Mayıs ayı içerisinde bu tekneyi göle indireceğiz."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi