Engellilere tekerlekli sandalye

Diyarbakır'a Sinema filmi için gelen engelli dostu sanatçı Ekin ,engelli vatandaşlara 4 tekerlekli sandalye ve 1 yürüme cihazı hediye etti. Ekin,”Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarının ne olacağını kimse bilemez. Bu yüzden bu konularda duyarlı olmalıyız.” dedi.

Engellilere tekerlekli sandalye

Aslen Diyarbakır’lı olan ancak ailesinin yıllar önce Konya’ya yerleşmesi nedeniyle Konya’da doğup büyüyen sanatçı Ekin,Diyarbakır’daki engellilere sahip çıkmaya devam ediyor. Rol aldığı sinema filmi için kente gelen Ekin, engelli vatandaşlara 4 tekerlekli sandalye ve 1 yürüme cihazı hediye etti.

Ekin, Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret ederek tekerlekli sandalye ve yürüme cihazını mağdurlara teslim etti. Her insanın aslında engelli adayı olduğunu belirten Ekin, engelli vatandaşlara destek olmayı bir görev olarak kabul ettiğini söyledi. Ekin, 10 Nisan’da düzenlenecek gecedeki geliri de engelli vatandaşlara bağışlayacaklarını kaydetti.

 ‘DERGİ SATANLARA İTİBAR ETMEYİN’

Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Erdal Satılış ise Ekin’in gösterdiği duyarlılık ile gerçek bir sanatçı kimliğini ortaya koyduğunu söyledi. Satılış,”Ekin,gerçek bir engelli dostudur. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Satılış, engelli derneklerinin adını vererek dergi ve benzeri yayınlar satan kişilere karşı da vatandaşları uyardı. Kentin kalabalık noktalarında engellilere yardım toplama adı altında dergi ve benzeri yayınların satışında artış olduğunu dile getiren Satılış, böyle bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz