Güney Kürdistan EMİTT'teydi

71 ülkenin katıldığı 19. Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’nın bu yılki konuk ülkelerinden biri Güney Kürdistan’dı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı Hevler, Duhok ve Süleymaniye’den gelerek ilk kez fuara katılan Güney Kürdistan stantını ziyaret etti.

Güney Kürdistan EMİTT'teydi
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek ile birlikte Güney Kürdistan stantını ziyaret etti. Hewler, Duhok ve Süleymaniyeden gelerek, halı ve kilimlerle tasarlanan stantta Anlı’yı Kürdistan Bölgesel Yönetimi Turizm Koordinatörü Sirwan Tofiq Shafiq karşıladı. Yer minderlerinin olduğu stantta ağırlanan Anlı, Dengbêj Anwar Abdulqadir’in söylediği kılamları dinleyerek, ziyaretçi defterine yazı yazdı.

KÜRDİSTAN EMİTTE Anlı, kedilerini fuarda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kürdistan ismi ile ilk defa bir fuara katılmışlar. Başarılar diliyoruz” dedi. Kuzey ve Güney Kürdistan’daki Kürtler olarak Kürdistan’da ve Ortadoğu’da barış, kardeşlik ve eşit yaşam istediklerini belirten Anlı, “Eğer halkımız dayanışma ve birlik içinde olursa hem kendisi hem komşu halklar, hem de diğer inançlar ve kültürler için barışın ve kardeşliğin temeli olacaklardır. Diyarbakır büyükşehir belediyesi ve Diyarbakır halkı adına, kuzey halkı adına kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirmek isterim. Başımızın ve gözümüzün üzerine gelmişsiniz” diye konuştu.

Sirwan Tofiq Shafig de Anlı’yı stantlarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. “Biz kendimizi burada ev sahibi olarak hissediyoruz” diyen Shafig, “Kurdistan tek parçadır ve bu stant isteriz ki tüm Kürtleri temsil etsin. Kürdistan’ın diğer parçalarının da Güney Kürdistan gibi özgürlüğüne kavuşmasını ve gelecekte tüm Kürtlerin birleşmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Anlı daha sonra Diyarbakır’daki otel ve acentelerin Cemilpaşa Konağı şeklinde tasarlanan stantını ziyaret etti. Anlı, buradaki acente ve otel yetkilileriyle sohbet eden Anlı, fuar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz