Hasta sevki bitti!

Hasta sevki bitti!

Hasta sevki bitti!
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ileri derece yanık vakalarının tedavi edileceği merkez oluşturuldu.

Lice ilçesinde bir süre önce LPG yüklü tankerin patlaması sonucu yaralananların çoğunluğunun yanık merkezlerinin yetersiz kalması nedeniyle farklı illere sevk edilmesinin ardından ihtiyacın giderilmesi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan çalışma tamamlandı. Hastane bünyesinde 12 yataklı merkez kuruldu.

Başhekim Doç. Dr. Hikmet İyem, yaptığı açıklamada, daha önce yanık merkezi olması için ayrılan ancak fiziki şartlar nedeniyle yatan hasta kabul edilmeyen merkezi kısa sürede tamamladıklarını söyledi.

Yanık vakaları başka illere sevk edilmeyecek Lice'deki kazada yaralıların başka illere sevk edilmek zorunda kalınması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren İyem, şöyle konuştu:

"İki aylık bir sürede 12 yataklı, 4 yoğun bakım odalı ve 2 ameliyathanenin aktif olarak çalışacağı merkezi hizmete açtık. Artık bu hastaları başka illere sevk etmeden burada tedavi ediyoruz. Bölgedeki il ve ilçelerden gelen hastalarımız var."

Şırnak'tan yakınını tedavi için getiren Hatice Yağmur ise merkezin hizmete açılması sayesinde Antalya ve İstanbul'a gitmek zorunda kalmadıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz