Hindistan'a inen THY'ye ait kargo uçağında radyoaktif sızıntı!

Hindistan’a inen Türk uçağıda radyoaktif sızıntı meydana geldiği öğrenildi. Türk Hava Yollarına ait kargo uçağında Gandhi havaalanında radyoaktif sızıntı tespit edildi. Sızıntının büyük olmadığı dile getirilirken, bu sızıntıdan da kimsenin etkilenmediği öne sürüldü.

Hindistan'a inen THY'ye ait kargo uçağında radyoaktif sızıntı!

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Indira Gandhi Havalimanı'nda THY'ye ait bir kargo uçağında radyoaktif sızıntı tespit edildi. Havaalanı yetkilileri basında çıkan sızıntının büyük olduğu haberlerini yalanladı ve kimsede herhangi bir radyoaktif etki görülmediğini söyledi.

AA’nın haberine göre; Hindistan'ın Delhi şehrindeki Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nda Türk Hava Yolları'nın nakliye uçağında radyoaktif madde sızıntısı olduğu bildirildi.

Havaalanından bir yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamada, tıbbi sevkiyat içinde radyoaktif sızıntı bulunduğunu, acil servis yetkililerince sızıntının üzerinin bir battaniye ile örtüldüğünü, etrafının güvenlik kordonu altına alındığı bildirdi.

Ülkenin İçişleri Bakanı Rajnath Singh da sözkonusu sızıntıyı düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Nükleer enerji uzmanlarının derhal olay yerine sevk edildiğini söyledi.

Havaalanı yetkilileri basında çıkan sızıntının büyük olduğu haberlerini yalanladı ve kimsede herhangi bir radyoaktif etki görülmediğini söyledi.

Sızan sodyum iyodür 131, özel bir hastane tarafından kanser tedavisi için Türkiye’den sipariş edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz