Görüş Bildir

Hocalı katliamı için "Gözü Yaşlı Hocalım" sergisi...

Hocalı katliamının 23. yıldönümü dolayısıyla Beşiktaş'taki İstanbul Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi'nde “Gözü Yaşlı Hocalım" sergisi açıldı. Sergi kapsamında düzenlenen konserde de, ünlü İtalyan sanatçı Alessandro Safina, “Sarı Gelin" türküsünü seslendirdi.

Hocalı katliamı için
İstanbul Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi'ndeki programa, Azerbaycan ve Türkiye'den politika, kültür ve sanat dünyasından kişiler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan gazeteci-yazar Güneri Civaoğlu, “Türkler ve Azeriler kan kardeşleridir. Aynı soydanız. Yüreklerimizle de sımsıkı birbirimize bağlıyız. Bize bir millet, iki devlet derler. Hocalı acısını bütün hüznüyle hissederek, sizlerle paylaşıyorum. Kendim ve Türk millet adına" dedi.

Gecede, ünlü İtalyan sanatçı Alessandro Safina, Enbe Orkestrası eşliğinde, kendi şarkılarının yanı sıra, "Sarı Gelin" adlı türküyü seslendirdi. Safina'ya bu türküde, Azeri sanatçılardan Dilara Kazımova da eşlik etti.

Azeri sanatçılar Niyaz Najafov, Emin Asgarov, Ramal Kazimov, Anar Huseynzade ve Reza Hazare'nin tablolarının yer aldığı sergi cumartesi akşamına kadar gezilebilecek.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi