Hülya Avşar, ülkücünün annesine hayat verecek

Şu sıralar TV8’de program sunan güzelliğinden ödün vermeyen Hülya Avşar, yeni çekilecek bir filmde 1980 darbesinde idam edilen bir ülkücünün annesini oynayacak.

Hülya Avşar, ülkücünün annesine hayat verecek

 Avşar kızı, 1980 askeri darbe döneminde idama mahkum edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesine hayat verecek. “Veda Mektubu-Ankara Yazı” adlı filmde rol alacak olan güzel ve usta oyuncu Hülya Avşar, Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesini canlandıracak.

>HENÜZ 22 YAŞINDA İDAMA MAHKUM EDİLMİŞTİ

>Türk sinemasının 100. Yılı olması sebebiyle TRT’nin de desteklediği sinema filmlerinden “Veda Mektubu-Ankara Yazı” adlı filmde 1980 askeri darbe dönemi sırasında 22 yaşında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ve idamının sonrasında ailesinin yaşamış olduğu büyük dram beyazperdeye taşınıyor. Filmde merhum ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu’na Avşar kızı hayat verecek.

>ÇEKİMLER BU YAZ                            

>Statü Yazım Grubu’nun senaryosunu yazdığı, yapımcılığını ise Elin Ecealp’in yüklendiği filmde Mustafa Pehlivanoğlu’na kimin hayat vereceği ise daha belli değil. Çekimlerine yaz aylarında başlanacak filmde Ahmet Kaya’nın yorumladığı ‘Şafak Türküsü’, Sezen Aksu’nun ‘Aman Aman’ ve Teoman’ın ‘17’ adlı parçaları yer alacak.

>MUSTAFA PEHLİVANOĞLU KİMDİR?

>Mustafa Pehlivanoğlu, 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ilk ülkücü.

>Balgat katliamındaki kahvehane taramalarında 5 kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanmış, 12 Eylül 1980 askerî darbesinden önce yapılan yargılama sonunda idam cezasına çarptırılmıştı. Yatmakta olduğu ve çok sıkı korunan Mamak Askerî Cezaevi'nden kaçtı, ancak 18 Ağustos 1980'de Kütahya'da yakalandı. 7 Ekim 1980'de, solcu militan Necdet Adalı'dan birkaç saat sonra 22 yaşındayken Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde idam hükmü infaz edildi. Pehlivanoğlu, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na gömüldü.

>Mustafa Pehlivanoğlu mahkemesi boyunca poliste ifadesinin işkence zoruyla alındığını ve kendisinin masum olduğunu iddia etti.

>İdam kararını veren Sıkıyönetim Mahkemesi Hâkimi Ali Fahir Kayacan daha sonra anlattığı anılarında, Mustafa Pehlivanoğlu'nun asılan solcu Necdet Adalı'ya denge olsun diye idam edildiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz