Husumetli aileler barıştırıldı

Husumetli aileler barıştırıldı

Husumetli aileler barıştırıldı
Sur İlçesine bağlı Akmeşet (Soğanlı) köyünde aralarında husumet bulunan aileler barıştırıldı.

2014 yerel seçimlerinde aralarında yaşanan tartışma sonucu başlayan husumet DBP’li yöneticiler, Sur Belediyesi Eşbaşkanları ve Meclis üyelerin girişimi sonucu son buldu Cuma namazı sonrası camii de bir araya gelindi.

CUMA NAMAZI SONRASI Sur DBP Eşbaşkanı Ali Rıza Çiçekli, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık Barut ve meclis üyeleri katıldı. Cami de konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Şık Barut, “Bugün Kürt halkının birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu en önemli döneminde. Biz de parti olarak Akmeşet köyümüzde huzuru, birlik ve beraberliği sağlamak için çalışma yürüttük. Kendi içimizde ne kadar güçlü olursak o kadar büyürüz”, ardından konuşma yapan Sur İlçe Eşbaşkanı Çiçekli “Bizden istenen toplumun huzuru halkın birliğini beraberliğini güçlendirmek. Sadece Kürtler değil bu topraklarda yaşayan bütün halkların özgürce yaşayabilmesidir. Gençlerimiz mücadele ediyor, bu topraklarda yaşayan halkların için” dedi.

Konuşmaların ardından aileler sohbet ettikten sonra Sur ilçesinde polisler tarafından katledilen 16 yaşındaki Kadir Çakmak'ın mevlidine gitmek için oradan ayrıldılar. Konuşmaların ardından taraflar aynı sofraya oturarak barış yemeği yedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz