Görüş Bildir

KPSS mağduru "büfe" işletiyor

Batman'da tarih bölümü mezunu olan ancak öğretmenliğe atanamadığı için büfe işleterek geçimini sağlayan Selman Urug, 2010 yılında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlük nedeniyle yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istiyor.

KPSS mağduru

Urug, üniversiteden mezun olduktan sonra atanma hayaliyle 8 yıl ücretli öğretmenlik yaptığını, 2010 KPSS'de 73 puan aldığını söyledi.

Bazı adayların soruların tümünü doğru cevaplaması nedeniyle sıralamanın değiştiğini anlatan Urug, usulsüzlük nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, "Bunu yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Yargı önüne çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

"Benim gibi mağdur olanlardan kimi inşaatta çalışıyor, kimi hamallık yapıyor. Bunlar, öğretmen, eğitim görmüş, lisans okumuş insanlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi lazım" diyen Urug, başka mağduriyetlerin olmaması için suç duyurusunda bulunmayı düşündüğünü dile getirdi.

"ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUM"

Selman Urug, işlettiği büfede günde 14 saat çalıştığını, eşine, 3 çocuğuna ve kendisine zaman ayıramadığını söyledi.

Ücretli öğretmenlik yaptığı dönemde eğitim verdiği öğrenciler büfeye geldiğinde duygulandığını belirten Urug, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimin büfeye gelip 'hocam' diye hitap ederek alışverişi beni rencide ediyor. O nedenle adaletin er ya da geç tecelli etmesini istiyorum. Bu, okumuş insanların ideali değildir. Yapılan usulsüzlükle geleceğim çalındı, ideallerim, hayallerim suya düştü. 7 yaşından 25 yaşına kadar okurken bir hayal kurmuş, bir gelecek tasavvur etmiştik ancak bunlar bizden çalındı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi