Görüş Bildir

Kelimenin Kalbi!

Kelimenin Kalbi!

Kelimenin Kalbi!
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Sula, "Kelimenin Kalbi" sergisini Diyarbakır'da açtı.

Sula, söz, resim ve yazı sanatını "mana" etrafında şekillendirdiği 26 eserini, Sur ilçesindeki tarihi Keçi Burcu'nda sergiledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın önemli bir kültür şehri olduğunu belirterek, kentin tarihi boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bölgenin sanat etkinlikleriyle anılmasını istediklerini kaydeden Gül, Keçi Burcu'nun uluslararası düzeyde sergi alanı oluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - "Nuh Tufanı" ilk kez görücüye çıktı Yaklaşık 6 ay önce görev dolayısıyla geldiği Diyarbakır'ın ne kadar mukaddes bir şehir olduğunu öğrendiğini belirten Sula, burada peygamberlere ait 7 kabir, 3 makam ve 541 sahabe kabrinin yer aldığını kaydetti.

Sula, 26 eser arasında yer alan "Nuh Tufanı" isimli çalışmasının ilk kez Diyarbakır'da sergilediği kaydetti.

Sula'nın yeni eserlerinden "Sinan", "3", "Yazı", "Aşk", "Yâr", "Göç", "Musenna Vav", "İnsan", "Van Depremi", "Tövbe ve Kurtuluş", "Su", "Hüzün", "Mevlana Celaleddin-i Rumi", "Nun ve Kalem", "Masumiyet", "Hancı", "Anadolu" ve "Mavi"nin yer aldığı sergi, 25 Aralık'a kadar açık kalacak.

Aynı sergi 25-31 Aralık'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi