Görüş Bildir

Köylerde müzik söleni

Dicle Fırat Kültür Derneği’nin organize ettiği ve Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği köylere yönelik müzik şöleninin startı Güvendere Köyü’nde verildi.

Köylerde müzik söleni

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu,”Belediye hizmetleri sadece alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret değil. Yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerle bu farkındalığı yaratmaktır.” diyerek bu tür etkinliklerle halkın moralini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dicle Fırat Kültür Derneği’nin organize ettiği ve Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği köylere yönelik müzik şöleninin ilki   Güvendere Köyü’nde yapıldı.

 Müzik şölenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Diyarbakır İl ve İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri,köy halkı ve Dengbej evi sanatçıları katıldı.

Güvendere Köyü’nde sokakları gezen Dicle Fırat Kültür Derneği erbane korosu köy halkını erbanelerle ve birbirinden güzel Kürtçe  şarkılar eşliğinde etkinliğin yapılacağı alana davet etti.Şölen; Dengbej Evi sanatçılarının seslendirdikleri eserlerle başladı.

‘HALKIMIZ ASİMİLASYONA DİRENDİ’

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Dicle Fırat Kültür Derneğinin köylere yönelik başlatmış olduğu bu çalışma için teşekkür etti. Kurbanoğlu, " Belediye hizmetleri sadece alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret değil. Yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerle bu farkındalığı yaratmaktır. Halkımızın verdiği mücadele hem şehirlerde hem köylerde,her mahalle ve sokaklarda devam etmektedir. Var olan sistem yıllardır asimilasyon politikalarıyla anadil, sosyal ve kültürümüzü yok saymaya ve yok etmeye çalışmaktadır. Ama şunu bilsinler ki Kürtler yüz yılardan beri, tüm yasaklamalara rağmen kendi anadili, kültürü ve yaşam tarzıyla  var olmuştur. Halkımız yaptığı mücadelelerle her zaman olduğu gibi  bu politikalara  boyun eğmeyecektir." dedi.

Müzik şöleni, Dicle Fırat Kültür Derneği Erbane Korosu,Çocuk Halk Oyunları ve Koma Nujiyan’ın  sahne aldığı müzik ziyafetiyle geç saatlere kadar köy halkının katılımıyla devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi