Kuaförlerden, kadına yönelik şiddete tepki

Kadına yönelik şiddeti protesto eden bir grup Eskişehirli kuaför, üzerinde 'Emeklerin karşılığı şiddet olmamalı' yazılı siyah tişört giydi.

Kuaförlerden, kadına yönelik şiddete tepki

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası üyeleri 'Figaro' adlı erkek kuaför salonunun önünde bir araya geldi. Oda üyeleri, siyah tişörtler giyip kuaför salonunun içerisindeki aynalara emekçi kadınları simgeleyen kadınlarla ilgili çeşitli fotoğraflar, salonun dışına ise 'Bu salonda kadına şiddet uygulayan erkeklere tıraş yapılmaz' yazılı kağıtlar astı. Eskişehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, kadına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla toplandıklarını söyledi. Özkara şöyle konuştu:
"Kadınlarımızın şiddete maruz kalmamaları adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada emekçi kadınlarımızın sergisini açtık. Kadınlarımız, şiddete kesinlikle maruz kalmamalı. Şiddet yapan ellerin kırılması lazım. Biz buradan Türkiye'ye bir ses duyurmak istiyoruz. Artık kadınlarımıza el kalkmasın. O güzel insanlarımıza el kaldırmak yerine bir çiçek, bir gül yetecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz