Kuma cinayetine müebbet

Evi ve arsayı kumanın üzerine yapınca kavga çıktı kayınbiraderini öldürdü!

Kuma cinayetine müebbet
Diyarbakır'da yaşayan 8 çocuk babası Resul Karaduman, eşinin üzerine kuma getirmesine karşı çıkan kayınbiraderini öldürdü.

Tutuklanan Karaduman hakkında müebbet hapis istendi. Karaduman, ilk duruşmada "İlk eşimin rızasını alarak evlendim" dedi. Üzerine kuma getirilen Piroz Karaduman ise, "Eşimin kuma getirmesi, üzerine ev ve arsayı kaydetmesi yüzünden kardeşimle kavga ettiler. Bu evliliğe rıza göstermedim, şikayetçiyim" dedi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan 8 çocuk babası Resul Karaduman (48), geçtiğimiz yıl F.S. adlı kadını kuma olarak eve getirdi. İddiaya göre Karaduman oturduğu evi ve ev etrafındaki araziyi de F.S.'nin üzerine kaydetti. Bunun üzerine ilk eşi Piroz Karaduman evi terk etti. 2013 yılı kasım ayında özel güvenlik elemanı olan Piroz'un kardeşi Bedran Mete (37), eniştesiyle tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce Resul Karaduman, kayınbiraderini ruhsatsız tabanca ile öldürdü.

"ARAZİYİ KUMANIN ÜZERİNE KAYDETTİ" Olayın ardından kaçtığı İstanbul'da gözaltına alınan Karaduman hakkında ‘kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Karaduman, cinayetten bir süre önce öldürdüğü kayınbiraderinin kendisini, eşinin ve çocuklarının gözü önünde vurduğunu ileri sürdü. İkinci kavgada kendisini korumak için havaya rastgele ateş açtığı sırada Bedran Mete'nin öldüğünü ve olayı ilk olarak eşi Piroz'a bildirdiğini belirten Karaduman şunları anlattı:

"Eşimin rızası ile ikinci evlilik yaptım, üzerime kayıtlı bulunan araziyi de ikinci eşimin üzerine yaptım. Olaydan 2 ay önce Bedran Mete evime gelerek, arsayı ikinci eşim adına neden yaptığımı sordu. Sorun buysa halledebileceğimi söyledim. Çocuklarım ve eşimin yanında beni copla döverek ‘Azrail'in olacağım' dedi. Kavgadan sonra tartışma konusu olan arsayı kendime ve eşlerim arasında 3'e böldüm."

"RIZAM DIŞINDA EVLENDİ" Üzerine kuma getiren eşinden şikayetçi olan Piroz Karaduman ise, "Eşimin kuma getirmesi ve üzerine ev ile arsayı kaydetmesi yüzünden kardeşimle kavga ettiler. Karşılıklı olarak birbirlerini vurdular. Eşim çok uzun zaman boyunca ikinci bir evlilik yapmak istediğini söyledi. Israrına rağmen ben bu evliliğe rıza göstermedim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz