Görüş Bildir

Minik gönülllere Kur'an nakşedilecek

Diyarbakır'da 700 ayrı noktada "Yaz Kur'an Kursu" verilecek. Minik gönüllere Kur'an-ı Kerim nakşedilecek kurslar 9 hafta sürecek. İl Müftü Yardımcısı Şık, barış sürecinin de manevi hayata olumlu katkı sağladığını söyledi.

Minik gönülllere Kur'an nakşedilecek

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da "Yaz Kur'an Kursları" için geri sayım başlarken, pazartesi gününden itibaren 9 haftalık süreci için startını alıyor. Bu yıl 700 ayrı noktadaki Kur'an kursunda, minik öğrencilerin gönüllerine Kur'an-ı Kerim nakşedilecek. "Kur'an-ı gönlüne yaz" temasıyla öğrenci kabul edecek olan Kur'an kurslarında bu yıl, 100 binin üzerinde öğrencinin kayıt lapması bekleniyor.

700 AYRI NOKTADA KUR'AN KURSU

Diyarbakır Söz'e açıklama yapan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı M.Sırrı Şık, yaz Kur'an kurslarının 24 Haziran'da başlayacağını ifade ederken, kayıtların, okulların tatil olmasıyla başladığını, kurslara kent genelinde yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bu yıl kent genelinde olmak üzere ilçelerimiz dahil topalmda 700 ayrı noktada "Yaz Kur'an kursu" açacaklarını ifade eden Şık, yoğunluğun giderek arttığını bildirdi.

Özellikle çözüm süreciyle bölgede oluşan huzur ve güven ortamının, manevi hayata da olumlu yansıdığını belirten Şık, yaşanan güzel olaylar ve çözüm süreci, insanların biraz daha camiye, Kur'an kurslarına eğilimini de artırdığını belirterek şöyle dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN KATKISI BÜYÜK

 

"Şuan ki atmosfer, huzur verici. Bölgemiz için, ülkemiz için, hatta dünyanın da belki muhtaç olduğu bir durumdu bu barış süreci. Olumlu adımların atılmasıyla önemli bir zirveye ulaştı. İslamiyetin, maneviyatın lehinedir bu yaşanılanlar. Zira İslam'da 'selam' denilen ifade barıştır, İslam ile kardeş kelimelerdir. Bir kardeşin iyi olması diğer kardeşi de olumlu yönde etkilemektedir. İslam tarihinde de var. İlmin, irfanın yüceldiği, ileri noktalara taşındığı genellikle hep barışın tesis edildiği dönemlere denk gelmiştir. Bu nedenle barış sürecinin camiye, kuran kurslarına manevi hayata olumlu katkısı vardır. İnşallah barış havası estiği sürece ben inanıyorum ki insanlarımızın gerçek gündemi ile karşılaşacaklar. İnsanların gündemi ne ise hayatları da ona göre şekilleniyor. Gündemimizde Kur'an kursları, Kur'an, peygamber ve Allah varsa, inşallah hayatımız da ona göre şekillenecektir. Yeni nesil de ona göre yetişecektir. Bu itibarla Kur'an kurslarına olan ilginin bölgemiz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz."

GÖNÜLLERE KUR'AN NAKŞETMEK

Bu yıl il genelinde 700 noktada kurs açacaklarını, ihtiyaç olması halinde ise sayıyı artırabileceklerini ifade eden Şık kayıtların okulların tatile girmesiyle başladığını ve devam ettiğini söyledi. Kursların pazartesi günü hizmet vermeye başlayacağını ve 9 hafta süreciğini belirten Şık, uygun olan her mekanda kurs açma yetkilerinin bulunduğunu hatırlatarak, kursların 3 dönem halinde yürütüleceğini, yaş sınırının da kaldırıldığını söyledi.

Ülke genelinde, Yaz Kur'an kurslarına katılma oranında Diyarbakır'ın ortalamanın üzerinde olduğunu ifade eden Şık, "bu yıl için beklentimiz yüksek. dört bir tarafta arkadaşlarımız çalışıyor. evleri, siteleri, binaları geziyoruz. Çocuğunuzu Kur'an kursuna gönderin diye. Halkta büyük ilgi ve teveccüh var" dedi.

Şık, öğrencilere yönelik kur'an kursları için bu yıl farklı bir slogan geliştirdiklerini ifade ederek, "Sloganımız şudur. 'Bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz". Hakikat şudur ki; her kalbe, her gönüle, her beyne Kur'an'ın nakşedilmesi büyük bir zenginliktir. Biliyoruz ki gönlümüzdeki en önemli nakşın Kur'an olduğunu ve buna inanıyoruz. Çünkü, Kur'an-ı Kerimin ve İslam'ın manevi suyu ile beslenen bir kalpte ne kin, ne düşmanlık olmaz, yaşamasına da izin vermez" diye konuştu.

YAZ KUR'AN KURSLARINA İLGİ YÜKSEK

Kurslarda sardece Kur'an-ı Kerim dersinin verilmeyeceğini, Peygamber Efendimizin hayatı, Namaz ve güzel ahlak başta olmak üzere bir dizi dini bilgilerin aktarılacağını belirten Şık şöyle dedi: "Biliyoruz ve inanıyoruz ki; Kur'an'ın okunmadığı ev peygamberimizin ifadesiyle 'harabeye dönmüş bir evdir'. Evlerimizin manevi yönde şenlenmesi, imar edilebilmesi için her evde mutlaka Kur'an-ı Kerim okunmalı, yankılanmalıdır. Buda çocuklarımıza Kur'anı öğretmemizle mümkündür. Yaz Kur'an kurslarımızda sosyal aktivitelerde olacak. Kurslara devam eden çocuklarımıza piknik, bilgi yarışmaları, sportif turnuvalar da düzenlenecek. Başarılı olanlara da ödüllerimiz olacak"

CAMİ BAHÇELERİNE DÜZENLEME

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, geçen yıl yaz Kur'an kurslarına ilişkin değerlendirme raporu hazırladıklarını, katılımın 2 milyon 700 bine yakın olduğunu belirlediklerini söyledi.

Katılımın artırılabilmesi için camileri ve bahçelerini çocuklar için cazip hale getirmek gerektiğine dikkati çeken Erbaş, bununla ilgili görevlilere yönelik eğitim seminerler düzenlediklerini, ayrıca belediyelerin desteğiyle cami bahçelerinin çocuk bahçesi haline getirilerek güzel bir ortam sağlanmasını arzu ettiklerini bildirdi.

SPORTİF FAALİYETLERE KATILIMLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığıyla geçen yıl yapılan işbirliği protokolünün yenilendiğini dile getiren Erbaş, protokolle kurslara katılan öğrencilerin bakanlığın spor tesislerinden faydalanma imkanı sağlandığını belirtti. Erbaş, geçen yıl yaklaşık 40 bin öğrencinin gençlik spor il müdürlükleri vasıtasıyla sportif faaliyetlerden yararlandığını ifade ederek, bu sene bakanlık yetkilileriyle bu sayının artırılması yönünde ortak çalışma yaptıklarını aktardı.

ÜCRETSİZ KİTAPLAR DAĞITILACAK

Eğitim materyalleriyle ilgili de çalışma yaptıklarını, bu çerçevede, "Dinimi Öğreniyorum" adlı 3 kitaplık seriyle "Kur'an Elif Ba"sından 2,5 milyon bastırarak tüm illere gönderdiklerini dile getiren Erbaş, bu kitapların ücretsiz olarak pazartesi günü öğrencilere dağıtılacağını, ayrıca yeni hazırladıkları "Yaz Kur'an Kursları Etkinlik Kitabı"nın da Diyanet Vakfı kitabevlerinden temin edilebileceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi