Görüş Bildir

O Ses Türkiye Osman Vahit'in hayatını değiştiriyor

Türkiye’nin en çok izlenen ve seyircisini ekrana kilitleyen O Ses Türkiye’de bir yarışmacının daha hayatı değişti.

O Ses Türkiye Osman Vahit'in hayatını değiştiriyor

 TV8’de yayınlanan ve ekranların fenomeni olan, izleyenleri keyfe boğan müzik yarışması O Ses Türkiye’nin 2015 yarışmacılarından Osman Vahit Özdal, MFÖ’nün desteğiyle albüm çıkarıyor.

Daha önce Eskişehir’de imamlık yapan ve katıldığı O Ses Türkiye’de yarı finale kadar yükselip, yarı finalde elenen Osman Vahit, müzik yolculuğuna eğitim almadan başlamıştı.

Şimdi ise kariyerine geniş repertuarda eserler seslendirerek devam edecek, destekçileri ise Mazhar Alanson ve Özkan Uğur.

OPERA VE KASİDE                 

Yedi yıldır Eskişehir’de İl Müftlüğünde Bilgisayar Uzmanı olarak görev yapan ve bazı vakitlerde camilerde ezan da okuyan Osman Vahit, çocukluğundan bu güne Türk Tasavvuf Musikisi, Türk Kamu Müziği, Opera ve Kasideye büyük ilgi duyduğunu belirtti.

Eskişehir’de Ömer Ağa Camisi'nde yedi yıl öncesine kadar 5 sene boyunca İmam Hatiplik yaptığını, 2001'de ezan, 2003'te ise Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında Türkiye birinciliklerini kazandığını belirten Osman Vahit Özdal, şu açıklamalarda bulundu;

“Çocukluğumdan beri ezan, kaside, mevlit, uzun hava, hoyrat, gazel, ağıt’a çok büyük ilgi duyuyorum. Klasik Türk Müziği, Türk Tasavvuf Müziği, Türk Kamu Müziği ve Türk Sanat Müziğinden eserleri ezberledim. İmam hatipliğim esnasında üniversite öğrencileriyle müzik terapisi şeklinde çalışmalar da yaptık”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi