Oyun odasında 691 çocuk!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün açtığı ders destek programları ve Zarokistan oyun odalarından toplam 691 çocuk faydalanıyor.

Oyun odasında 691 çocuk!
YILMAZ BEKLEYEN/EMİN FİDAN DİYARBAKIR-Sosyal tehlikelerle karşı karşıya olan 0-18 yaş grubundaki tüm çocukların ilgi alanları doğrultusunda beceri kazandırmak amacıyla hizmet veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün çocuklara yönelik açtığı kurslardan toplam 691 çocuk faydalanıyor.

ZAROKİSTANLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR Daha önceki adı oyun odası yeni adıyla Zarokistan olan, Ben u Sen, Yeniköy, Hasırlı ve Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan 10 Zarokistan’da 4-6 yaş arası toplam 303 çocuk eğitim görüyor. Ders destek programlarında 6-14 yaş arası 388 çocuk eğitim görüyor.

Zarokistanlarda çocuklara, okuma-yazmaya hazırlık ve okul öncesinde Kürtçe dil etkinliği kapsamında şarkı, bilmece ve tekerlemeler öğretiliyor.

Çocukların kas yapılarının gelişimi için haftada bir gün spor etkinliklerinin de düzenlendiği Zarokistanlarda çocuklar, sosyal becerilerin gelişimi ve parmak kaslarının güçlenmesi adına sanat etkinliklerinde çocuklara, oyun hamuru, kağıt çalışmaları, kesme, boyama ve yapıştırma eğitimleri de veriliyor.

ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR Ders Destek programından faydalanan çocuklar eğitim dönemi boyunca, matematik, fen, okuma-yazma, İngilizce, Kürtçe, Akıl Oyunları, drama, bağlama, koro, satranç ve ritim atölyesi kurslarından faydalanıyor. Ayrıca ders destek programında bulunan çocuklara yönelik her hafta Cuma günleri sinema gösterimi de yapılıyor.

Eğitim yılı içerisinde çocuklar, eğitmenler ve uzmanlar eşliğinde Diyarbakır’ın kültürünü yakından tanımak amacıyla kentin tarihi ve turistik mekanları mekanlarını ziyaret ediyor. Çocuklar gezi atölyesiyle kentin tarihi ve turistik mekanları hakkında bilgi ediniyor.

Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Zarokistanlar ve Ders Destek programlarından yararlanan tüm çocuklara kırtasiye malzemeleri (kalem kutusu, silgi, açacak, kalem ve defter) belediye tarafından ücretsiz bir şekilde dağıtılıyor. Çocuklara eğitim dönemi boyunca beslenme olarak kek ve süt dağıtımı yapılıyor.

AİLELERE PSİKOLOJİK DESTEK Bu yıl ilk kez Sümerpark’taki kurslardan ve Zarokistanlarda eğitim gören tüm çocukların ailelerine Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından ziyaretler gerçekleştirilerek uzmanlar tarafından ailelere psikolojik destek veriliyor. Gerçekleşen aile ziyaretlerinde ekonomik desteğe ihtiyaç duyan aileler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor.

KADINLARDA EĞİTİMLERDEN FAYDALANIYOR Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün açtığı kurslardan faydalanan çocukların annelerine kadın sağlığı hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca her haftanın Cumartesi günleri kadınlara Kürtçe eğitim kursuda veriliyor.

Eğitim dönemine 15 Eylül 2014 tarihinde başlayan Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü eğitim dönemini 2015 Haziran ayının ilk haftasında tamamlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz