Görüş Bildir

Özgecan travması minibüsçüleri sokağa döktü

Vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilinin minibüs şoförü olmasından dolayı insanlarda minibüs yalnız binememe korkusu başladığına dikkat çeken minibüs şoförleri sokağa döküldü.

Özgecan travması minibüsçüleri sokağa döktü
İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Yenifoça Mahallesi'ndeki terminalden hareket eden kooperatif üyesi 37 minibüs, korna çalarak kenti baştan sona dolaştı. Konvoya katılan bütün araçların camlarına 'Kadına Şiddet Bir İnsanlık Ayıbıdır' yazılı Özgecan'ın fotoğraflarını yapıştıran minibüsçüler, Yenifoça Belediye Şube Binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş da destek verdi.

KADIN YOLCULAR TEK BİNMEK İSTEMİYOR

SS. 9 No'lu Birlik Otobüsleri Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yiğitalp, İzmir Garaj- Yenifoça arasında yolcu taşıdıklarını belirtip, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bir minübüs şoförü tarafından katledilmesinin ardından, özellikle kadın yolcuların tek başına araçlarına binme konusunda şüphe ve korku duyduklarını söyledi. Bu duruma üzüldüğünü belirten Yiğitalp şöyle dedi:
"Birkaç gün önce Karşıyaka Dedebaşı durağından bir kadın yolcu binmek için işaret etti, durdum. Ancak, araçta başka yolcu olmadığını görünce geri indi. Bunun üzerine arkadan diğer minibüs gelene kadar bekledim. Arkadan gelen minibüste başka yolcular da olunca ikna olan kadının diğer minibüse binmesine yardımcı oldum" dedi.

'YOLCU EKMEĞİMİZ, EMANETİMİZ VE NAMUSUMUZDUR'

"Özgecan'ımıza bunu yapan, meslektaşımız değil insan bile olamaz" diyen Yiğitalp, şöyle devam etti:
"Araçlarımıza binen her kadın bizim namusumuzdur. Binen yolcular bizlere emanettir. Emanete ihanet olmaz. Özgecan evladımızdı. Orada hepimizin çocuğu, torunu, eşi olabilirdi. Bizim Özgecan'ımız yandı. Otobüsçü ve şoför camiası olarak bu gibi olayları kınıyor, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."
Kooperatifleri bünyesindeki minibüsçülerin Foça Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle eğitimden geçirildiğini, bunun periyodik olarak devam ettirdiklerini de belirten Yiğitalp, yolcuların rahat olmalarını istedi.

BAŞKANLARDAN MİNİBÜSÇÜLERE DESTEK

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş da yaptıkları kısa konuşmalarda Özgecan olayını kınadıklarını, ancak tüm minibüsçü esnafının bu olaydan dolayı çok üzgün olduğunu bildiklerini, meslek ahlakını namusları bilerek çalışan Foça esnafına sonuna kadar güvenip destek verdiklerini söyledi. Polis'in güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi