Rojava Derneği 1. Olağan Kongresi'ni yaptı

Rojava Derneği 1. Olağan Kongresi'ni yaptı

Rojava Derneği 1. Olağan Kongresi'ni yaptı
Rojava Derneği, 1.Olağan Kongresi'ni Sümerpark Tigris Resepsiyon Salonu'nda yaptı. Kongre salonunda Kobanê'de yaşamını yitirten YPG-YPJ savaşçıları, Kader Ortakaya, Arin Mirkan, Xebat Dêrik ve Abdullah Öcalan posterleri açıldı. Salona "Têketina Kobanê zore, mayîna Kobanê hê zortire, derketina Kobanê ne pêkane", "Kobanê kela berxwedanê ye" yazılı pankartlar asıldı. Kongreye, DBP’li yöneticiler, Rojava Kantonu'ndan Hember Hesen, Barış Anneleri, TUHA-DER, Sarmaşık Derneği, MEYA-DER, Eğitim Sen TÜMBEL SEN, DTK, Ezacılar Odası, KESK ve HDP’li yöneticiler katıldı.

ROJAVA DERNEĞİ Kongrede Diyarbakır Rojava Derneği Başkanı Hüseyin Durmaz bir konuşma yaptı. Ortadoğu'daki sorunların ancak Kürtler özgürleşince çözüleceğine dikkat çeken Durmaz, Kobanê ve Şengal'e yönelik DAİŞ saldırılarına karşı direnişin kazanacağına söyledi. Durmaz, "DAİŞ çetelerinin zalimliği varsa, YPG'li savaşçılarında kırmızı ayakkabıları var" dedi.

Cizire Kantonu'nda gelen temsilci Hember Hesen ise, Rojava devriminin sadece askeri bir devrim olmadığını bunun aynı zamanda ahlak, dil, kültür ve ekonomi devrimi olduğunu dile getirdi. Yapılan konuşmalar ardından mali ve faaliyet raporu okundu. Yapılan seçimin ardından derneğin başkanlığına Mümün Ağcakaya seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz