Sağanak yağış uyarısı

Hava sıcaklığı, yurt genelinde 1 ila 3 derece artacak. Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı geçecek.

Sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Ordu, Gümüşhane, Artvin, Mardin, Batman, Siirt, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (17)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (17)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (20)

ADANA: Parçalı bulutlu (21)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (15)

VAN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (9)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (18)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda hafif sis görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif sis görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Bölgenin doğusu parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde ye yer sis görülecek.

İÇ Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Bartın çevrelerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Ordu, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri ile Ağrı ve Iğdır çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz