Sahabeler ziyareti İşkenceye dönüştü

Diyarbakır'ın hatta dünyanın en önemli manevi yerlerinden biri olan, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v) 27 şehit arkadaşının kabrinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii ve çevresindeki sıkıntılar bitmek bilmiyor.

Sahabeler ziyareti İşkenceye dönüştü

Yıllardır çevresindeki ahırlardan yükselen kokular ile bayan tuvaleti ve abdest alma yerinin sıkıntıyla boğuşan manevi mekanda yaklaşık 3 aydır sular düzenli akmıyor. Caminin 100 metre ilerisindeki su deposunda meydana gelen patlama nedeniyle sahabeleri, ziyaret edenler abdest alamıyor. Camii cemaati, belediyeye defalarca haber vermelerine rağmen arızanın giderilmediğini dile getiriyor.

Sur ilçesi İçkale bölgesinde bulunan Hz. Süleyman Cami'nin avlusunda yatan şehit sahabelere gerekli saygı gösterilmiyor. İslam'ın büyük komutanlarından Halid Bin Velid'in oğlu Hz. Süleyman'ın da aralarında bulunduğu 27 şehit sahabenin yanı sıra Diyarbakır'da yaşamış çok sayıda alim burada yatıyor.

SIKINTILAR GİDERİLMİYOR

Caminin çevresindeki gecekondu ve ahırlardan temizlenmesi için TOKİ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve Sur Belediyesi tarafından 2008 yılında kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölge hala boşaltılmadı. 2 yıl önce restorasyona alınan ve restorasyondan sonra açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı Hz. Süleyman Camii'ni ziyaret edenler büyük sıkıntı yaşıyor. Bayanlar için abdest alma yeri için caminin doğu kısmında tahsis edilen yere henüz bir çalışma başlatılmadı.

ZİYARETCİLERE İŞKENCE 

Diyarbakır'a gelen hemen herkesin ziyaret ettiği manevi belde bu sefer sıkıntı yaşanıyor. Yaklaşık 3 aydır devam sıkıntıyı belediyenin çözmesi gerekiyor. Caminin 100 metre mesafesinde bulunan su deposunda daha önce meydana gelen arızayı belediyenin geçici olarak çözdüğü ancak arızanın defalarca yeniden meydana geldiği öğrenildi. Su deposundaki patlama nedeniyle caminin avlusunda abdest alma çeşmelerine zaman zaman su akmazken çoğu zaman da çok az akıyor. Ceşmedeki musluklardan 2 gündür ise su akmıyor. Cami cemaati, ilgili kurumların üzerine düşeni yapmasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz