Görüş Bildir

Salavat getirelim Efendimiz (s.a.v)'e

Mübarek üç ayların ilk ayı olan Recep Ayı'ndayız. Dün gece de Regaip Kandili’nde gönüller muhabbet içerisindeydi. Salavatlar, ilahiler, dualar okundu, namazlar kılındı, Allah’tan af ve mağfiret dilendi. Salavat nedir nasıl yapılır bilmeyenler ise Google’a sordu. Salavat; Efendimiz (s.a.v)’i anmak için ona selam göndermektir. İşte Salavat (salat) hakkında ayrıntılı bilgi.

Salavat getirelim Efendimiz (s.a.v)'e

NAİF DURGUN

Gönüllerin muhabbetle dolduğu, duaların edildiği, bol bol salavat getirmenin çok önemli olduğu üç aylardan ilki olan Recep Ayındayız.

İçerisinde bin aylardan daha hayırlı olan Ramazan ayını da barındıran Üç ayların ilk ayı olan Recep Ayında ilk Kandil gecemizi geride bıraktık. Dün camiler doldu taştı, dualar edildi, ilahiler söylendi, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e salavatlar getirildi.

SALAVAT GETİRELİM EFENDİMİZ (S.A.V)’E               

Salavat, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)’i anmak, O’na selam göndermek demektir. Efendimiz (s.a.v) Hazretleri’nin ismi anıldığı zaman duyan her mümin kardeşimizin salavat getirmesi gerekir ki bu ihmal edilemez ve unutulamaz bir vefa borcudur.

SALAT (SALAVAT) İLE İLGİLİ AYET

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in “Ahzâb” suresinin 56. Ayetinde de salavat (salat) hakkında şöyle buyrulur;

“Muhakkak ki, Allah ve melekleri, peygambere hep salat (salavat) ile ikramda bulunurlar. Ey iman edenler, haydi ona teslimiyetle salat ve selam getirin”

Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

SALAVAT NEDİR?

Salavat, salat kelimesinin çoğul kullanımıdır ve genellikle "Allahümme salli" diye başlar. Kur'an-ı Kerim’de “Muhakkak ki, Allah ve melekleri, peygambere hep salat (salavat) ile ikramda bulunurlar. Ey iman edenler, haydi ona teslimiyetle salat ve selam getirin” diye buyurulur.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi