Görüş Bildir

Şeflerin Olimpiyat Heyecanı

Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında eğitim gören aşçılar, İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Mutfak Olimpiyatları’nda yarışacak.

Şeflerin Olimpiyat Heyecanı
Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi dahilinde Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü proje binasında eğitim gören Mardinli aşçılar, İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Mutfak Olimpiyatları’nda Mardin’i temsilen yarışacak.

ŞEFLERİN OLİMPİYAT HEYECANI Dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri’ne dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda şef ve yarışmacı katılacağı belirtildi. Mardin’de 3 aydan beri uygulanan Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında mutfak ve gastronomi bilimi üzerine eğitim alan 5 aşçı, 27 – 30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyatlara katılmak için son hazırlıklarını tamamladı. Mardin’i birçok platformda temsil eden Milli Aşçı Süleyman Engin koordinatörlüğünde eğitim gören aşçılar, İstanbul’da Mardin’i orijinal Türk Mutfağı kategorisinde yöresel Mardin yemekleri ile temsil edecek. İlk defa uluslararası bir yemek olimpiyatına katılacak olan projenin yarışmacılarından Şef Ramazan Bozkurt, “3 aydan beri gördüğümüz eğitimlerle Mardin mutfağını İstanbul’da hakkı ile temsil edeceğimize inanıyorum. İlk defa uluslararası bir olimpiyatta yarışacağım. Mardin’in eşsiz Mezopotamya mutfağını güzel sunumumuzla birleştirip şampiyonadan derece alacağımıza inanıyorum” dedi.

MUTFAKTAKİ USTALIKLARI Öğrencileri sıkı bir eğitime tabi tutarak farklı alanlarda uzmanlaşmalarını sağlayan Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesinin Koordinatörü Şef Süleyman Engin, “Mardin mutfağının gelişimine katkı sağlamak için hazırladığımız projemiz ilk meyvelerini vermeye başladı. Mardin’de geniş katılımlı hazırladığımız proje kapsamında başta il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, halk eğitim merkezi müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu yıl 13’ncüsü düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri (International Gastronomy Festival - Istanbul) 27-30 Ocak 2015 tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar merkezinde gerçekleşecek. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen organizasyonda toplam 28 ülkeden 300’den fazla şef aşçı ve ülkemizden de 2500’den fazla aşçının katılımı ile Türkiye mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonu sağlanırken dünya lezzetleri İstanbul’a taşınacak. Fuar alanında Türkiye yeme-içme sektörünün önde gelen firmaları bulunacağı gibi etkinliğin en ilgi çekici yanının ise 73 kategoride aşçılık yarışmalarının düzenlenmesi oluşturacak. Bu yarışmalarda Türkiye ve dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecek ve becerilerini sergileyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi