Görüş Bildir

Şengalli çocukların keyfi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda Şengalli çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Çocuklar drama, maket ve akıl oyunları, müzik ve resim gibi etkinliklerde keyifli saatler geçirdi.

Şengalli çocukların keyfi!

3 Ağustos 2014’te IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırması sonucu topraklarını terk edip göç etmek zorunda kalan binlerce Êzidi bölge illerine sığınmak zorunda kaldı. Diyarbakır Çınar karayolunda bulunan ve Yenişehir Belediyesi Fidanlık Sosyal Tesisleri’ne yerleştirilen Êzidi Kürtlerin çocuklarına yönelik Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bir dizi etkinlik düzenledi.

SOSYAL AKTİVİTELERLE YÜZLERİ GÜLDE

Yaklaşık 88 gündür Yenişehir Belediyesi Fidanlık Sosyal Tesisleri’nde kalan Êzidi ailelerin çocuklarına yönelik Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe 80 Êzidi çocuk katıldı. Çocuklar kaldıkları çadır kentten belediyenin tahsis ettiği araçlarla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’na getirildi.

Şengalli 80 çocuğa yönelik yapılan etkinlikte drama, maket ve akıl oyunları, müzik ve resim gibi faaliyetler düzenlendi. Gerçekleştirilen faaliyetlerde Şengalli çocukların oldukça mutlu dakikalar geçirdikleri dikkat çekti.

Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bundan sonra her hafta Cuma günleri periyodik olarak faaliyet yürüttüğü alanı Şengalli çocuklara açacak.

Şengalli çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik sonunda yaklaşan yeni yıl dolayısıyla tüm çocuklara hediye paketi içinde oyuncak armağan edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi