Somalide tanışan öğretmenlere, Kayserideki Somalili öğrencilerden düğün

Somali’deki Türk okulunda İngilizce öğretmenleri Abdullah Gök ile Emine Karakuş, Kayseri’nin Bünyan İlçesi'nde evlendi.

Somalide tanışan öğretmenlere, Kayserideki Somalili öğrencilerden düğün
Kayseri Özel Kılıçaslan Lisesi'nde öğrenim gören Somalili öğrenciler, Somali Bedir Türk Lisesi’nde görev yapan öğretmenlerin düğününde ev sahibi oldu. 3 yıl önce Bünyan’dan Mogadişu Bedir Türk Liseleri'ne giden İngilizce öğretmeni Abdullah Gök ve geçen yıl aynı okula öğretmen olarak giden Adanalı İngilizce Öğretmeni Emine Karakuş’un düğünü yapıldı. Kılıçaslan, liselerinin son sınıfında öğrenim gören Somalili ve Kongolu 13 öğrenci, düğüne katılan misafirleri tek tek karşılarken,Kuran-ı Kerim ve ilahiler ve ezgiler okudu.Öğrenciler, davetlilerden ilgi görürken; damat Abdullah Gök’ün ve gelin Emine Karakuş’un öğrencilerin jestinden duygulandı.
Kendi ülkeleri olan Somali’de fedakarca görev yapan öğretmenlerini en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan vefalı öğrenciler, davetlilerden alkış aldı. Abdullah Gök, Somali halkının, Türk okullarını ve Türkler'i çok sevdiğini anlatırken, "Somali halkının okullarımıza büyük teveccühleri var. Bize, Türk okullarına bakışları çok olumlu. Düğünümüzün organizasyonunu Türkiye’de öğrenim gören Somalili öğrencilerin yapması bizler için unutulmayacak bir anı olarak kalacak. Onları bizlere kazandıran Kimse Yok Mu Derneği ve Kılıçaslan Liseleri'ne teşekkür ediyorum" dedi.
Emine Karakuş da, Somali halkının kendilerine 1 adım yaklaşıldığında onların 5 adım atarak karşılık verdiklerini anlattı. Çift, Somali’deki görevlerine devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz