Sulama zirvesi

GAP kapsamındaki, Sulama ve Toplulaştırma zirvesi, Diyarbakır'da yapıldı. Vali Aksoy'un başkanlık ettiği toplantıda, Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Diyarbakır'da tarımsal üretimde büyük artışlar olacağı ve bunun ekonomiye ve istihdama önemli katkılarının olacağı değerlendirildi.

Sulama zirvesi

İl Valisi Hüseyin Aksoy, Valilik toplantı salonunda düzenlenen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Sulama ve Toplulaştırma toplantısına katıldı.

Toplantıya, Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Kalkınma Bakanlığı Danışmanı Melik Adnan Çelik, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diniz,  Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hasan Maral, DSİ 10. Bölge Müdürü Yunus Algın, ilgili kurum yöneticileri ve mensupları katıldı.

Açış konuşması yapan Vali Aksoy, “Toplantımız öncelikle Diyarbakır İli sınırları içerisinde yapılmakta olan toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili yaşadığımız sorunlar. Bu sorunlarla ilgili bundan sonra ki süreçte neler yapabiliriz. İlgili kurum ve kuruluşlarımızın katkılarını, görüş ve önerilerini alarak toplantımızı gerçekleştireceğiz. Toplantımıza iştirak eden kurum yöneticilerine, mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sulama zirvesi DSİ 10. Bölge Müdürlüğü’nün sunumuyla devam etti. Akabinde bölgedeki önemli sulama projelerinin hangi aşamada olduğu, teknik problemlerin nasıl çözüleceği, projelerin ne zaman bitirileceği konuları bakanlıklar düzeyinde değerlendirildiği ve kararlara bağlandı. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte ilimizdeki tarımsal üretimde büyük artışlar olacağı ve bunun ekonomiye ve istihdama önemli katkılarının olacağı değerlendirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz