Süper imam!

VAN'ın Gürpınar İlçesi Kuşdağı Mahallesi cemisinin imamı Cercis Erdoğan, bir çok meslek bilgisiyle mahallenin sorunlarını çözüyor. Mahalleli ise 10 parmağında 10 marifet bulunan imamlarının hizmetlerinden oldukça memnun.

Süper imam!
Gürpınar İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki Kuşdağı Mahallesi'nde 15 yıldır imamlık yapan Cercis Erdoğan, mahallenin hem imamı, hem ustası, hem tamircisi, hem de sağlıkçısı. Ezan vakitlerinde camiye gelerek ezanını okuyan, ardından da cemaatle namaz kılan Erdoğan, imamlık mesleği öncesi çalıştığı hastanede edindiği bilgiyle mahallelilere sağlık hizmeti de veriyor. Yolların kapalı olduğu zamanlarda sağlık merkezine gidemeyen hastaların iğnelerini imam odasında yapan ve serumlarını takan Cercis Erdoğan, mahallenin hayranlığını kazanıyor.

10 PARMAĞINDA 10 MARİFET Yaptığı her hizmetle mahallelinin hayatını kolaylaştıran imam Erdoğan, caminin bitişiğine çok amaçlı bir salon yaparak, mahallede okuma yazma bilmeyenlerin okuma yazma öğrenmesine, kadınların terzilik öğrenmesine imkan sağladı. 10 parmağında 10 marifet bulunan imam Erdoğan, satın aldığı kepçeyle mahalle yolunu açarken, köye su getirilmesi için kanal kazma işlerini de yapıyor.

Ayrıca mahallelinin elektronikçisi olan imam Erdoğan arızalanan televizyon, müzik seti, buzdolabı, çamaşır makinelerini de tamir edebiliyor.

'İMAM GEREKİRSE SAVCI OLUR' Bir imamın kırsal kesimlerde o yerin doktoru, hakimi, savcısı, gerektiğinde her şeyi olması gerektiğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Burada biri hasta olur, ambulans gelemezse beni çağırırlar. Ben de gider iğnesini yapar, serumunu bağlarım. Bunun yanında caminin problemleri olursa onu çözerim. Arızalan cihazlar olursa tamir ederim. Su şebekeleriyle ilgili sorunları çözerim. Yani bir inşaatta iğneden ipliğe kadar ne işi varsa hepsini yapabiliyorum. İmamlıktan önce pek böyle bilgim yoktu. Bunların hepsini imam olduktan sonra öğrendim. Şu an 22 mesleğim var ama hepsini imam olduktan ve sıkıntıları çektikten sonra öğrendim. Öğrencilerimiz kış şartlarında okula gidemiyorlardı. Ekipler ancak iki üç gün sonra gelebiliyorlar. Ben kepçeyle yolları açabiliyorum. Yani ne sıkıntımız varsa elimizden geldiği kadarıyla yapıyoruz. Atölyemde ise cihazlarda bir problem olduğu zaman getirip tamir ediyorum. Benim atölyemde 22 meslek grubuna ait bütün alet ve ekipmanlar var" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz