Susuz kalan köylülere ve hayvanlara itfaiye su taşıdı

Susuz kalan köylülere ve hayvanlara itfaiye su taşıdı

Susuz kalan köylülere ve hayvanlara itfaiye su taşıdı
Muş'ta Sibirya soğukları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Soğuk hava nedeniyle Muş Bitlis Karayolu kenarında evleri bulunan ve hayvancılıkla geçinen vatandaşlar, su kaynaklarının donmasıyla çaresiz kaldı. Susuz kalan köylüler itfaiyeden yardım istedi. Muş Belediyesine ait itfaiye ekipleri hayvanlar için vatandaşa su taşıdı. Günde üç tanker ile su şebekesi donan vatandaşlara su dağıtan itfaiye ekipleri tüm ihbarlara cevap verdiklerini belirtti.

Merkeze bağlı Tekyol köyünde hem hayvanlara hem de evlere itfaiye ile su götüren Muş Belediyesi İtfaiye Müdürü Fatih Eser şunları söyledi: “Hayvan besleyenlerden derelerin ve su kaynaklarının donması ihbarı alıyoruz. Havaların çok soğuk olmasından dolayı biz su götürüyoruz. Belediye başkanımızın da talimatıyla merkez ve köylerde nerede olursa olsun yardımcı olmamızı istiyor. Aracımız 18 ton olup bazen de 5 ile 6 araç veriyoruz. Havaların çok soğuk olması ve suların donmasından dolayı itfaiye olarak hayvancılık yapanlara ve evlere su takviyesi yapıyoruz. Günlük ihbarlara göre bazen 5 bazen de 8 araç su götürüyoruz.”

“SULARIMIZ DONDU, ÇARESİZ DURUMDAYIZ” Suları donan hayvan sahiplerinden Mehmet Çaldır ise hem içme suyu hem de hayvanlara verecek sularının olmadığını vurgulayarak, “Burada 30'a yakın büyükbaş hayvan var, komşumuzun 700 tane küçükbaş hayvanı ve diğer komşumuzun da 30’a yakın hayvanı var. Hepsi susuz ve mağduruz. Suyumuz olmadığı için itfaiye ile su getiriyoruz, kovayla sırtımızda taşıyoruz. Başka bir çaremiz yok. Bu suyu hem kendimiz içeceğiz hem de hayvanlarımız için getirildi. Suyumuz tamamen donmuş durumda” şeklinde konuştu.

“DONAN NEHİR ÇOCUKLARIN EĞLENME MEKANI OLDU” Soğuk havanının etkisiyle donan Karasu nehri ise çocukların oyun alanı oldu. Yaklaşık 30 cm kalınlığındaki buz kütlesinin üzerinde oynayan çocuklar, her yıl aynı manzara ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiler. Sömestr tatili olması nedeniyle her gün nehir üzerinde top oynayıp dolaştıklarını söylediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz