Görüş Bildir

Trafikte yeni dönem! Akıl sağlığı raporu şart

Emniyet'ten trafik magandalarını 'delirtecek' karar. Artık trafiği tehlikeye düşürenler "Akli dengesi yerindedir" raporu almak zorunda...

Trafikte yeni dönem! Akıl sağlığı raporu şart

Otomobille "zikzak" çizerek, trafiği tehlikeye düşüren magandaların ehliyetine, "Akli dengesi yerindedir" raporu alacağı güne kadar el koyacak.

EHLİYETE EL KONULACAK

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yollardaki magandalara karşı yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Ekipler, trafikte "slalom" yaparak, insanların can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşüren araç sürücülerini tespit etmeye başladı. Kamera görüntüleri ve denetimlerde, belirlenen sürücüler, yeni uygulamayla cezai işlemle kurtulamıyor. Alkollü sürücülerde olduğu gibi, ehliyetlerine el koyuluyor.

‘AKIL RAPORU' İSTENİYOR

Kısa süre önce hayata geçirilen projeye göre, o sürücüler, ehliyetlerini geri almak için, ‘Psikoteknik' adlı teste tabi tutulacak. Yalnızca, "Akli dengesi yerindedir" raporu alabilenlere sürücü belgeleri geri verilecek.

KİMSEYE TAVİZ YOK

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, uygulamanın çok olumlu karşılandığını belirterek, trafikte insanların can ve mal güvenliklerini tehlikeye atan kişilere taviz verilmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi