Görüş Bildir

Uyuşturucu kullanma yaşı düştü

Mardin Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Emine Al, uyuşturucu bağımlılığının 9-10 yaşlara kadar düştüğünü belirterek, bağımlılık noktasına gelmeyen çocukları kurtarmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Uyuşturucu kullanma yaşı düştü
Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Emine Al, uyuşturucu bağımlılığının 9-10 yaşlara kadar düştüğünü söyledi.

Al, uyuşturucuya karşı mücadelede, toplumun her bireyine görevler düştüğünü ve boşlukta kalan çocukları uyuşturucu bağımlılık noktasına gelmeden eğitim ile normal hayata döndürmenin daha kolay olacağını belirtti.

Genelde boşlukta kalan çocuklarla gençlerin uyuşturucu bağımlısı olmaya aday göründüğünü dile getiren Al, şöyle konuştu:

Uyuşturucu kullanma yaşı 9-10'a düştü "Uyuşturucu ile en iyi mücadelenin çocukların ve gençlerin boşluğa düşmeyecekleri sosyal mekanları yaygınlaştırmakla başlanabileceğini ifade etti. Yapılan araştırmalar ve gözlemlerimiz uyuşturucu bağımlılık yaşının 9-10 yaşlara kadar düştüğünü gösteriyor. Bunun için yapılması gereken, boşluğa düşmeyecekleri sosyal etkinliklere katılabilecekleri mekanların yaratılması gerekir. Spor ve sosyal yaşam alanlarının yaygınlaştırılması lazım. Önemli olan boşlukta kalan çocukları uyuşturucu bağımlılık noktasına gelmeden önce tespit edip eğitmek ve uyuşturucudan uzaklaştırmaktır. Uzaklaştırırken de sosyal yaşama adaptasyonlarını sağlamak ve ilgi alanlarını farklı yönlere çekmektir. Daha önce 11 çocuğu bu şekilde eğittik ve topluma kazandırıp hayata bağladık. Şimdi de 5 çocuğa dönük çalışmalarımız var. Bu konuda uzman psikologlarımız nezaretinde çocuklarımızı eğitiyoruz. Ailelerini eğitiyoruz. Okullarda ve evlerinde takibe alıyoruz. Bu projemizi Valilik destekliyor. Bütün kurumların bu konuda desteğini bekliyoruz."

Al, çocukların ve gençlerin çevreden ve arkadaşlarından etkilenerek uyuşturucu bağımlılığına adım atabileceklerini bu konuda öğretmen ve ailelerin hassasiyet göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi