Görüş Bildir

Woody Allen, Amazon için tv dizisi çekecek

ABD'li ünlü yönetmen ve senaristi Woody Allen'ın, dünyanın önde gelen sitelerinden Amazon için tv dizisi yazıp yöneteceği açıklandı.

Woody Allen, Amazon için tv dizisi çekecek

Variety'nın haberine göre 79 yaşındaki ünlü yönetmen, Amazon'un online TV servisi Prime Instant Video'da yayınlanacak bir dizi projesi için anlaşmaya vardı. Henüz adı ve oyuncu kadrosu belli olmayan dizinin yarım saatlik bölümlerden oluşacağı öğrenildi.

'Bu işe nasıl bulaştım bilmiyorum'

Gelecek yıl gösterilmesi planlanan diziyle ilgili “Bu işe nasıl karıştım bilmiyorum. Bir fikrim yok. Nereden başlayacağımı bilmiyorum” diyen Allen ise Amazon Studios Başkan Yardımcısı Roy Price'ı kastederek, “Umarım Roy bundan pişman olmaz” dedi. Price ise Woody Allen'ın tüm zamanların en harika filmlerine imza atan vizyon sahibi bir 'yenilkçi' olduğunu belirterek, “Yazacağı ilk TV dizisinde onunla çalışmak bizim için bir onur. Annie Hall'dan Blue Jasmine'e kadar Amerika'nın sinemasının önde gelen filmlerine imza attı. Prime Instant Video'da yayınlanacak dizi için şimdiden çok heyecanlıyız” diye konuştu.

WOODY ALLEN KİMDİR?

Woody Allen, (d. 1 Aralık 1935, New York), ABD'li film yönetmeni, senaryo yazarı, aktör, stand-upçı, oyun yazarı, öykücü ve müzisyendir. Genellikle kendi yazdığı, yönettiği ve oynadığı film projelerinde yer alır. New York'da doğmuştur ve hala orada yaşamaktadır. Eserlerinde sık sık New York'u konu edinmiştir.

Gerçek adı Allen Stewart Konigsberg olan Woody Allen, 1935 yılında Brooklyn'in düşük - orta sınıflı bir bölgesinde, Ortodoks Yahudi bir ailede dünyaya geldi. Sürekli iş değiştiren bir babası, çiçekçi dükkânındaki kitaplardan sorumlu bir annesi ve bir kız kardeşi vardı. İlk kez yedi - sekiz yaşlarındayken film çekmeye merak saldı. Okumayı sökmediği yıllarda filmler için hikâyeler oluşturuyordu. Brooklyn'deki Midwood Lisesi'ni bitirdi, üniversite eğitimini ise tamamlamadı. 15 yaşında bir karar aldı ve adını Woody Allen olarak değiştirdi. 16 yaşında radyo ve televizyon programlarına espriler yazmaya başladı. 1961 - 1964 arasında stand-up komedi yaptı. Bu dönemdeki şovları bir yapımcının dikkatini çekti. Böylece bir sinema filmi için senaryo yazma teklifi aldı. 1965'te ilk sinema filmi senaryosunu yazdı ve What's New Pussycat? adlı bu filmde oynadı. Senaryonun yapımcıların elinde değişime uğramasından hoşnut kalmayınca, kendi yönetmeyecekse filmlere senaryo yazmama kararı aldı. Daha sonra - sadece oyuncu olarak - Casino Royale adlı bir filmde yer aldı. Bunu ilk filmi olan What's Up, Tiger Lily izledi. Kendisi filmi beğenmemişti, ancak çok olumlu eleştiriler aldı. Bir sonraki filmi Take the Money and Run da ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu. Bu film kariyerinde bir dönüm noktası oldu. United Artists firması 'her ne istiyorsa yazması ve her ne istiyorsa yapması' teklifiyle onunla anlaşma imzaladı. İkinci filmi Bananas (1971)'ın ardından filmlerinde hem senarist, hem yönetmen, hem aktör hem de casting yönetmeni olarak görev aldı. Play It Again, Sam adlı oyunu yazıp oynadı. Ardından Everything You Always Wanted to Know About Sex 'in senaryosunu yazdı. 1973'te Sleeper 'ı, 1977'de kariyerinin en önemli filmi olarak anılacak olan Annie Hall 'u çekti. 1986'da 'Allen', Annie Hall ve Manhattan filmlerinden sonra Hannah and Her Sisters 'ı yazıp yönetti. Bu filmde çalıştığı görüntü yönetmeni Carlo Di Palma ile daha sonra da pek çok filmde birlikte çalıştı. Son 10 yılda Crimes and Misdemeanors, Bullets Over Broadway ve Deconstructing Harry gibi filmleri çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi