Görüş Bildir

Yanlış iğne sakat bıraktı

Esenyurt’ta, soğuk algınlığı şikayeti ile hastaneye giden Fırat Keser (16) isimli gencin ayağı, iddiaya göre stajyer sağlık çalışanının yaptığı yanlış iğne sonucu kısmen sakat kaldı.

Yanlış iğne sakat bıraktı

Olay 29 Ocak Pazar günü Esenyurt Devlet Hastanesinde yaşandı. İddiaya göre soğuk havada üşüten ve hasta olan Fırat Keser, annesi Firdevs Keser ile birlikte Esenyurt Devlet Hastanesi Acil bölümüne geldi. Hastalığının iyileşmesi için tedavi olmak isteyen gence, isminin Metin olduğu öğrenilen ve aileye öğrenci olduğunu söyleyen bir sağlık çalışanı tarafından iğne vuruldu. İddiaya göre sağlık çalışanının vurduğu iğneden sonra sedyeden kalkamayan ve ayağını hareket ettiremeyen Fırat Keser, durumu annesine söyledi. Annesinin şikayetleri ve başvurusu üzerine gence, iğne yapılış şeklinin yanlış uygulandığı anlaşıldı. Sağlık çalışanı tarafından gence yapılan iğnenin Fırat’ın ayağındaki sinirlere ve damara denk geldiği ve bu nedenle kısmen sakat kaldığı ortaya çıktı. Ailenin iddiasına göre, sağlık çalışanı hatasını anladıktan sonra Fırat’ın sağlık masraflarını karşılayacağını dile getirdi. Ancak Fırat’ın bacağı için özel bir hastanede çekilen film parası hariç, aileye yardım etmediği öne sürülen sağlık çalışanı, anne Firdevs Keser’e kendisinin öğrenci olduğunu ve parasının olmadığını açıklamış.

Çocuğunun hastaneye sağ gidip sakat döndüğünü belirten baba Yıldırım Keser, durumu hastane yönetimine şikayet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Sağlık çalışanının yanlış iğne yapması sonucu çocuğunun sinir damarlarının büyük hasar gördüğünü dile getiren Baba Keser, "Akşam saatlerinde çocuğumu Esenyurt Devlet hastanesi Acil servisine götürdük. Soğuk algınlığı için bir iğne yaptırmak istedik. Acil servisindeki sağlık memuru öğrenciyim dedi. İğne yaptı ama çocuğum masadan kalkamadı. Çocuğumla ilgilenmiyorlar bakmıyorlar. Çocuğun sol bacağındaki sinir damarında büyük bir hasar almış iğne nedeniyle yürüyemiyor. Yanlış iğne yapması nedeniyle sol bacağını çekemiyor ve yürüyemiyor. İğnenin yapılış şekli yanlış. Yürümesinde sıkıntı var bacağını çekemiyor." şeklinde konuştu.

Çocuğu hastaneye götüren anne Firdevs Keser ise, "Başhekimle beni görüştürmediler. Sadece yardımcıları ilgilendi. Başhekimin sekreteri bana çıkıştı. Ben Başhekimle görüşmek istedim ama sekreterleri bana dediler ki ‘sen neyin peşindesin paranın peşinde misin’. Benim çocuğumun ayağı gitmiş ben parayı ne yapacağım. Benim çocuğumun sağlığına kavuşmasını iyileşmesini istiyorum." dedi.

Ayağı kısmen sakat kalan Fırat Keser ise, "Soğuk algınlığı için hastaneye gittim ve iğne yaptılar. İki saat yattığım yerden kalkamadım. Ayağımın damarına denk getirmişler." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Fırat Keser isimli hasta 29.01.2012 tarihinde yaygın vücut ağrısı şikayeti ile Esenyurt Devlet Hastanesi acil servisine başvurmuştur. Yapılan muayene sonrasında akut tonsilit teşhisi konmuş, reçete yazılmış ve sağlık memuru tarafından tedaviye yönelik enjeksiyon yapılmıştır. Ancak hasta çok zayıf olduğu için verilen sıvı siyatik sinire bası yapmıştır. Bunun sonrasında hastada ayak düşüklüğü olmuş ve yapılan muayene sonrası hastanın sinir dallarında varyasyondan şüphelenilerek MR istenmiş ve MR’da bası doğrulanmıştır. Aynı hastanenin Fizik Tedavi Ünitesinde hastanın bir yıllık takip ve tedavisine başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

 
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi