Görüş Bildir

Yorgancılar Çarşısı'nda 40 iş yeri kullanılamaz hale geldi!

Bursa’da mobilya ve perde dükkanlarının bulunduğu Yorgancılar Çarşısı’nda yangın çıktı. Meydana gelen yangında 40 işyeri kullanılamaz hale geldi.

Yorgancılar Çarşısı'nda 40 iş yeri  kullanılamaz hale geldi!

Merkez Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde mobilyacı ve perdecilerin bulunduğu tarihi Yorgancılar Çarşısı’nda saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Mobilya ve perdelerin tutuşmasıyla birlikte alevler kısa sürede büyüyerek 80 işyerinin bulunduğu çarşıyı etkisi altına aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın 3 saat süren çalışma ardından kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları devam ederken yapılan incelemelerde 40 işyerinin yandığı diğer işyerlerinin kısmen zarar gördüğü tespit edildi. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yan tarafta bulunan Bedesten Çarşısı'na sıçramadı.

Yangının çıktığı bölgede bulunan ve çok sayıda kuyumcunun bulunduğu Kuyumcular Çarşısı, yağmalama olasılığına karşı Çevik Kuvvet polisleri tarafından koruma altına alınarak içeri giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Yangına Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer bölgelerinden çağrılan 30 itfaiye aracıyla birlikte 50 itfaiyeci alevlere müdahale etti. Bazı itfaiye erleri yoğun dumandan etkilendi. Yangın devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek çalışmaları koordine ederek itfaiye ekiplerinden yangın hakkında bilgi aldı. Başkan Recep Altepe, "İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Alevler çarşının tümüne ve yanda bulunan çarşıya sıçramadan kontrol altına alındı. Bursa 1958 yılında yine büyük çarşı yangını atlatmıştı, hemen o yangın aklımıza geldi. Belediye olarak bölgede bulunan çarşılarda restorasyon yapıyorduk, mobilyacılar çarşısını yenilememiştik. En kısa zamanda bu yaraları sarıp bu bölgede de restore çalışmaları yapacağız" dedi.

Yangının duyulması ardından çarşıda işyeri bulunan esnaf bölgeye akın etti. Bazı işyeri sahipleri yangının söndürülmesini gözyaşları içinde izledi. Yangının elektrik kontağı ya da atılan yanmış sigara izmaritinden çıkmış olabileceği üzerinde durulurken çıkış nedeni itfaiye ve polis Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından belli olacak.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi