Görüş Bildir

İnternetten şifa arayanlar dikkat!

İnternette hastalıklarla ilgili araştırma yapıp önerilen metodları uygulamanın çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

İnternetten şifa arayanlar dikkat!
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan,  internetin belli araştırmalar için kullanabileceğini ancak, hastalıkların tedavisi için çözüm olamayacağını sanal ortamda eksik ve yanlış bilgi edinme olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. İnternetten eksik bilgilerle hastanın kendi durumunu değerlendirmesi, korkuya ya da paniğe kapılmasından başka bir işe yaramayacağını belirten Ceyhan, şunları söyledi:
"Örnek vermek gerekirse, internette araştırma yapıldığında Hepatit B hastalarının 20 yıl sonra siroz olabileceği bilgisine rastlanıyor. Bunu okuyan hasta kendisinin de siroz olacağına inanıp paniğe kapılıyor. Bu yüzden internet günümüzde e-hastalar oluşturuyor. Oysa Hepatit B hastalarının yüzde 30'u siroz olur. Hastalıkların belirtilerini internetten araştırıp kendi hastalığına tanı koyanlar da oluyor. Bu da çok yanlış. Ayrıca, hastaların deneyimlerini anlattıkları bloklardan da uzak durulması gerekir."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi